L'Équipe deelt beschamend lage cijfers uit aan Memphis Depay en Antoine Griezmann

22 juni 2024, 01:01
Foto: © Imago

L'Équipe staat alom bekend als de meest kritische sportkrant van Frankrijk en de beoordelingen na afloop van Nederland - Frankrijk (0-0) op het EK liegen er dan ook niet om. Memphis Depay krijgt van alle Oranje-spelers het laagste cijfer: een 3.

De collega’s van Foot Mercato, Maxi Foot en MadeInFoot vonden Depay ook de slechtste Oranje-speler van de avond: elk van de drie voetbalwebsites deelde een 3,5 uit aan de spits van Oranje. L'Équipe duikt daar dus nog iets onder met een 3. “Los van een actie in de zestiende minuut waarbij hij op doel wist te schieten, zette Depay niets neer in de eerste helft. In de 26ste minuut hielp hij een goede counterkans om zeep. Zijn tweede helft was niet beter, blijkt ook wel uit het laag aantal contacten dat hij had.”

Artikel gaat verder onder video

Bart Verbruggen en Stefan de Vrij zijn met beiden een 7 overigens de twee best beoordeelde Oranje-internationals door L'Équipe. Verbruggen verrichtte enkele knappe reddingen en hield Oranje op de been. “Hij was Antoine Griezmann driemaal de baas”, schrijft de Franse sportkrant, die stelt dat deze wedstrijd ‘bewees dat Nederland zijn doelman gevonden heeft’. Wat De Vrij betreft steekt L'Équipe de loftrompet over diens positionering. “Die is altijd goed”, klinkt het.

L'Équipe is overigens ook ontzettend kritisch op enkele van de Franse spelers. Theo Hernández krijgt een 4, Ousmane Dembélé en Griezmann beiden een 3. Het lage cijfer voor Griezmann mag enigszins verrassend genoemd te worden, aangezien de gelegenheidsspits van les Bleus regelmatig een plaag was voor de defensie van Oranje. Griezmann miste echter ook enkele goede kansen, hetgeen hem zwaar wordt aangerekend. “Met name de tweede helft worstelde hij met zichzelf”, klinkt het.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ideale Oranje zonder één speler met Ajax-dna: ‘Toen is het begonnen’

Nooit in de moderne geschiedenis van Oranje was Ajax zo extreem ondervertegenwoordigd als nu in Duitsland.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Dropkick
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Hij had van mij een realistische 2 gehad. Nu moeten ze stoppen om.hem op te stellen, want hij gaat voor problemen zorgen in het team. Hij speelde als een naatte krant , maar ze laten hem toch die vrije trappen nemen en naar de kloten te helpen, waar is die V Dijk aanvoerder voor denk ik dan.

gtsb
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Ik heb al een tijdje geleden gezegd dat men depay niet meer in de hand heeft . Werdt toen om gelachen want ja die haarband moet kunnen etcetc . Maar je ziet wat er zich ontwikkeld nu. Je bent nu als groep lang bij elkaar en als je dan dit soort types in je groep hebt . Waar een bondscoach half ingrijpt . Gaat dat mis . V dijk zit in het clubje memphis en gaat niks doen

baltegenmuur22
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

de 2de helft was gewoon waardeloos om naar te kijken.remise voetbal. Nederland heeft toch een groot probleem dat hen later dit toernooi de das gaat omdoen.een aanval opbouwen lukt niet.en eenmaal op de 60 meter lijn is het echt dramatisch,er moet een echte spits in,een kaatsers,Frankrijk bewees dit nog sterker,zij waren beter maar missen ook een echte spits waardoor er nooit dreiging ontstaat. Is dit nu zo moeilijk voor een coach om dit te zien?

gtsb
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Frankrijk vond het na het geprobeerd te hebben na een tijdje wel prima. Zijn een reactie/resultaat/toernooi team . Groepje door ,en dan komen ze helemaal in hun kracht te spelen .

Laurens1
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Ach figuur Depay, er is maar één iemand welke hem geweldig vindt, absolute top! Helaas is dit Depay zelf, grote aanfluiting deze zelfingenomen draak. Koeman, welke natuurlijk ook maar een matige coach is, geeft dergelijk spul veel te lang speeltijd, net zoals Wijnaldum het lachertje van het toernooi🤮 Het schot was aardig van onze opper jankert Xavi voor de rest weinig toegevoegde waarde! Nee Spanje wordt kampioen of onze oosterburen welke meestal groeien in een toernooi waarbij de spelers ervoor willen gaan en zichzelf wegcijferen voor het teambelang. Hier hebben we te maken met randverschijnselen en randfiguren!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen