Verweij onthult opmerkelijke positie Brobbey in Oranje: 'Hij kan beter teruggaan naar Amsterdam'

28 juni 2024, 13:07
Foto: © Imago

Brian Brobbey speelde woensdag in het oefenduel tussen de reserves van het Nederlands elftal en de amateurs van TSV Havelse als linksbuiten, onthult Telegraaf-journalist Mike Verweij in de podcast Kick-Off Oranje. De aanvaller van Ajax kan daaruit concluderen dat hij op zijn eigen positie, spits, 'niet meer in de plannen van Ronald Koeman voorkomt' en zou wat Verweij betreft dan ook beter zijn koffers kunnen gaan pakken.

"Brobbey werd in dat partijtje tegen die amateurs alleen als linksbuiten gebruikt", zegt Verweij. "Dat is heel vervelend voor zo'n jongen, dan weet je in ieder geval dat je niet in de plannen van Koeman voorkomt in de spits." De reserves van Oranje wonnen het oefenpotje achter gesloten deuren, daags na de 2-3 nederlaag tegen Oostenrijk, met 6-1. Wout Weghorst en Micky van de Ven scoorden beiden twee keer, Brobbey en Jeremie Frimpong tekenden voor de andere treffers. Ondanks het feit dat hij trefzeker was, kan Brobbey speelminuten op de voor hem vreemde positie wel vergeten volgens Valentijn Driessen, gezien de onbetwiste basisplaats van Cody Gakpo. Die is met twee doelpunten voorlopig topscorer van Oranje op het EK. "En Memphis Depay wil er graag spelen, Donyell Malen wil er graag spelen, Steven Bergwijn wil er graag spelen...", somt Driessen op.

Artikel gaat verder onder video

Op zijn 'eigen' positie heeft Brobbey zowel Depay als Wout Weghorst in ieder geval voor zich. "En dan komt Zirkzee daarachteraan", zegt Verweij. "Ik weet het niet, maar ik vermoed dat die in de punt stond (tegen TSV Havelse, red.), als Brobbey de hele wedstrijd linksbuiten heeft gestaan." De journalist denkt dan ook niet dat de suggestie van ESPN-analist Marciano Vink, die Brobbey als dé oplossing tegen Roemenië presenteerde, gaat uitkomen: "Dat gaat zeker niet gebeuren."

Driessen haakt in: "De twee Koemannetjes werken natuurlijk iedere dag met Brobbey, dus die zullen wel weten of hij nu wel of niet Oranje-waardig is om op dit EK de rol van spits in te vullen." Verweij: "Hij heeft natuurlijk de pech gehad dat hij geblesseerd raakte aan zijn hamstring. Ik denk dat hij beter naar Amsterdam kan gaan om lekker met Farioli te gaan trainen en zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Misschien dat hij er nog wel als invaller in komt, maar ik denk het niet." Dat vindt Driessen echter te ver gaan: "Ik hoorde net dat ze Europees Kampioen zouden worden, dus daar wil je toch wel tot het einde toe bij zijn, normaal gesproken", zegt de chef voetbal met een kwinkslag. "Dus ik zou zeker niet voor Farioli kiezen en als Brobbey zijnde zou ik daarna lekker op vakantie gaan."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Satirische video van afgekeurd Oranjedoelpunt gaat viraal

Een satirische video van de goal van Xavi Simons tegen Frankrijk gaat viraal op sociale media.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Laurens1
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Gezien huidige topvorm van Depay, Gakpo en Malen begrijp Ik dit wel🤦‍♂️

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Vorm?????? ja als je niet mee verdedig als spitzen. maar ja we zullen zien tegen Roemenië en nog sterke tegenstanders als niet mee terug verdedigen,.

Willemklein1950
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Sarcasme niet herkend waarschijnlijk. Mvg Willem Klein

Laurens1
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Cynisch bedoeld vrind

Willemklein1950
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

snap hem

KROTJE
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

Van mij mag Brobbey snel naar Amsterdam terug gaan om de volgende redenen: blessures, bij slecht spel waardevermindering, snel bij Farioli trainen, er staan wedstrijden voor de deur. Voor het overige is zijn rol bij Oranje in de marge zeker met deze Koeman. Laat Koeman maar koekhappen met zijn coaching.

Harry's
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Brobbey gewoon erin zetten tegen Roemenìe.Half nederland denk inmiddels dat we de halve finale minimaal halen.We zitten aan de goede kant Weet niet waar dit op gebaseerd is. Eerst maar eens zien te winnen van Roemenìe en daarna misschien Oostenrijk.Oostenrijk hoopt op nederland kunnen ze nederland echt oprollen. Family dag en aparte matrassen voor de spellers van oranje.Watjes !Elkaar effe op scherp zetten ja en op tafel slaan. Iedere tegenstander opvreten en er voor gaan.Strijd leveren en als TEAM opereren.

Copa
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Haha, het is meer dan 100% duidelijk dat Verwey nog nooit heeft gevoetbald en er dan ook geen hout van snapt. Ik adviseer dit soort knullen om alleen verslag te doen van wedsrijden en hun mening voor zichzelf te houden. Koeman weet dat Brobbey fysieke ongemakken heeft gehad toen het toernooi begon. Hij is nu fit, tijd is er niet en toch moet Brobbey ballen. Zet je hem in de spits dan kan je hem niet beoordelen en zitten er waarschijnlijk 2 man in zijn nek. Stel je hem aan de zijkant op dan krijgt hij meer ruimte, moet hij meer lopen en kan je hem beoordelen in een wedstrijd. Verwey mocht je dit lezen en de kans is natuurlijk groot. Mijn advies als je het niet meer weet vraag gerust

Willemklein1950
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Lijkt mij beter als jij ook ophoudt met je mening geven. Onsamenhangend verhaal van je. Met vrienlijke groeten Willem Klein

The all blacks
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Depay is geen centrumspits. Dan is het kiezen tussen Depay en Gakpo. Is niet moeilijk.

Copa
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Deapy is rapper en zal vanaf nu de doeltrappen nemen

SjackBlack
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

De twee beste spitsen hebben nog geen minuut gespeeld. Brobbey hoort in de basis als hij fit is. Weinig rendement, geen koopkracht, maar zijn kapstok functie is ongeëvenaard. Met spelers als Gakpo, Frimpong, Depay eromheen staat in ieder geval je aanval eindelijk eens goed.

Jos Ligthart
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Verwij heeft nergens verstand van om maar te zwijgen over driessen wat een stelletje mafketels bij elkaar en dat doet verslag voor een krant succes

CG
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Kan het ook vriendjespolitiek zijn waardoor hij niet speelt, of zit er méér achter ? ? ?

Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Hoe worden die mannetjes bij de Telegraaf geselecteerd? Op de grote van hun duim of de grote van hun glazen bol. Dat mensen die krant nog lezen en kopen is echt onbegrijpelijk

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen