Koeman stelt pijnlijke beslissing zo lang mogelijk uit: 'Dat kan tot de avond voor de eerste groepswedstrijd'

5 juni 2024, 14:51
Foto: © NOS

Bondscoach Ronald Koeman wacht tot het laatste moment met het eventueel oproepen van een vervanger voor Frenkie de Jong. De keuzeheer heeft nog altijd het gevoel dat de middenvelder van FC Barcelona tijdig hersteld kan zijn van zijn enkelblessure om op het Europees Kampioenschap in actie te komen voor het Nederlands elftal.

Koeman krijgt woensdag, op de persconferentie waarin vooruit wordt geblikt op het oefenduel met Canada van een dag later, de vraag of hij 'een deadline' heeft geplakt op het herstel van de geblesseerde De Jong. "We weten dat we, dacht ik, tot een avond voor de eerste groepswedstrijd eventueel wat kunnen veranderen", reageert de bondscoach.

Artikel gaat verder onder video

Te vroeg
Op dit moment is het speculeren over het oproepen van een vervanger echter nog veel te voorbarig, waarschuwt Koeman. "Daar is het veel te vroeg voor", klinkt het duidelijk. "Wij hebben nog steeds het idee dat hij rondom de eerste wedstrijd fit zal zijn." Toch speelt een alternatief scenario wel mee in zijn achterhoofd: "Misschien later in de komende periode, als dat niet het geval zou zijn, dan moeten we kijken hoe we daarmee om moeten gaan. Maar: ik ga er nog steeds vanuit dat hij echt nog wel inbreng in het komende toernooi zal krijgen", besluit Koeman.

De 27-jarige De Jong debuteerde in september 2018 in Oranje in een vriendschappelijke wedstrijd met Peru (2-1 winst). Sindsdien speelde de middenvelder, die een jaar later van Ajax naar zijn huidige club verkaste, 54 interlands, nagenoeg allemaal als basisspeler. Het afgelopen jaar wordt echter door blessures gekenmerkt: sinds het EK-kwalificatieduel met Ierland in september 2023 (1-2 overwinning) moest hij alle zes interlands die Oranje afwerkte aan zich voorbij laten gaan.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Koeman verbijstert Oranje-fans: 'Maatsen niet, maar hij wel? Een regelrechte schande!'

Niet alle fans van Oranje zijn te spreken over de definitieve EK-selectie van Ronald Koeman.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen