Koeman bevestigt keeperskeuze: eerste, tweede én derde doelman Oranje bekend

5 juni 2024, 14:17   Bijgewerkt: 5 juni 2024, 17:46
Foto: © Imago

Bondscoach Ronald Koeman kiest tijdens het Europees Kampioenschap voor Bart Verbruggen onder de lat bij Oranje. Dat maakt de oefenmeester woensdagmiddag bekend tijdens de persconferentie voorafgaand aan het oefenduel met Canada. Mark Flekken zal als tweede doelman acteren, terwijl Justin Bijlow derde keuze is.

Koeman maakte een week geleden zijn definitieve EK-selectie bekend, waarbij Verbruggen, Bijlow en Flekken de doelmannen zijn. Op de daaropvolgende persconferentie kreeg de bondscoach de vraag of hij al wist wie van hen er tijdens het EK onder de lat zal staan. Dat beaamde de keuzeheer, waarna hij ook bevestigde dat de eerste doelman ook in de oefenduels met Canada en IJsland onder de lat zou staan.

Artikel gaat verder onder video

Anderhalve week voor de start van het EK heeft Koeman aan het publiek bekendgemaakt dat Verbruggen tijdens het toernooi eerste keuze is. "Gebruikelijk is degene die naast me zit degene die speelt. De andere reden is dat we de keuze gemaakt hebben dat Bart de eerste keeper is", geeft de bondscoach aan. Verbruggen is blij met de keuze van de bondscoach. "Een verrassing zou ik niet willen zeggen", laat de sluitpost weten. "Het is supermooi om de bevestiging te krijgen. Een EK is een jongensdroom die uitkomt. Toen ik de boodschap kreeg was ik superblij en ik heb er heel veel zin in."

Voor Koeman was het al langer duidelijk dat hij voor Verbruggen zou kiezen, zo geeft hij aan. "Het was voor mij wel al een aantal weken duidelijk dat Bart de eerste keeper zou worden. Dat komt ook vanuit de periode oktober-november, waarin Bart de vier interlands heeft gekeept. Bewust hebben we in maart Bart en Mark laten spelen, waarbij Mark het erg goed deed tegen Schotland. Maar de keuze voor Bart was voor mij duidelijk."

Koeman laat weten dat Flekken tijdens het toernooi als tweede keuze geldt, terwijl Bijlow derde keuze is. "Als we op dit moment de keuze moeten maken, is Bart één, Mark Flekken twee en Justin Bijlow drie. Maar er is gezonde concurrentie, dus drie en twee zouden kunnen veranderen tijdens het toernooi als daar reden voor is."

Verbruggen maakte afgelopen zomer voor een bedrag van twintig miljoen euro de overstap van RSC Anderlecht naar Brighton & Hove Albion. Daar kwam de sluitpost tot 27 duels in alle competities. Daarin hield hij zeven keer de nul en kreeg hij 33 tegendoelpunten te verwerken. Verbruggen maakte in oktober 2023 zijn debuut voor Oranje in de verloren EK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk en miste sindsdien alleen in het oefenduel met Schotland in maart.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 De Ligt waarschuwt voor rampscenario Oranje op EK

Matthijs de Ligt blikt vooruit op de wedstrijden tegen Polen, Frankrijk en Oostenrijk op het EK.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop
Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

Uit de Kelderklasse: 'Wanneer je weer terug moet naar je vrouw..' 😂⚽

  • KELDERKLASSEMENT

Reacties

bassiedieallesbeterweet
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Nu maar hopen dat er met de twee eerste keepers niets gebeurt.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Het is hopen dat er met niemand uit het elftal iets zal gebeuren. Je hebt iedereen nodig.

Goku
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Ik had naar huis gegaan als Bijlow zijnde. Geen 1ste keeper kan ik begrijpen maar 3de keeper

Mike
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Alhoewel ik het sentiment van Goku zeker begrijp, snap ik Koeman ook wel. Bijlow is een goede keeper maar is veel geblesseerd (maar dat kan gebeuren). Maar hij is weer op de weg terug. De vraag is dan ook kan hij drie wedstrijden per week aan als hij recent teruggekomen is van een blessure, weinig wedstrijdconditie heeft en nog minder ritme. Een fitte Bijlow (dus niet alleen blessure vrij) met wedstrijdritme maakt echt wel een verdomd grote kans om nummer 1 te zijn. Maar alleen fit. Verburggen en Flekken zijn natuurlijk ook geen matige keepers en hebben wel meer wedstrijden in de benen. Het is wel een lastige keuze. Hopen dat Bijlow gewoon een jaar fit blijft.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Leuk verhaal. Maar je moet gewoon kijken wie de beste is . Dan kijk je niet naar blessuresgevoeligheid . Zeker als coach van een land . Bijlow is ook verder gewoon fit . Verder spelen flekken en verbruggen ook niet alles volgens mij

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen