Koeman twijfelt niet aan Oranje-dissonant: 'Hij speelt gewoon'

24 juni 2024, 20:18   Bijgewerkt: 25 juni 2024, 00:01
Foto: © ESPN

Memphis Depay staat dinsdagavond in het duel tegen Oostenrijk in de basis bij het Nederlands elftal, zo bevestigt Ronald Koeman. De 30-jarige spits speelde tegen Polen en Frankrijk geen gelukkige wedstrijd, maar de bondscoach is niet voornemens om Depay te passeren.

"Depay speelt morgen”, benadrukte Koeman op de persconferentie. “Ik twijfel totaal niet aan hem. Hij kan gewoon negentig minuten spelen en is daar fysiek klaar voor. Dat hij twee keer gewisseld is, zegt daar niets over. We hadden tegen Polen en Frankrijk op het einde net wat anders nodig. Ik denk dat hij zeer zeker een speler is die zelfkritisch is.”

Artikel gaat verder onder video

Volgens Koeman was Depay zelf ook niet tevreden over zijn wedstrijd. “Hij vindt dat het beter moet en kan. Hij heeft wel een verleden natuurlijk van blessures, dus ik had ook niet verwacht dat hij in topvorm zou zijn voor het toernooi. Maar dat het beter moet, is duidelijk.”

Depay zou hebben aangegeven dat hij zich in de vorige interlands geïsoleerd voelde, maar Koeman vindt dat de spits zelf ook vrij moet lopen. "De spelers moeten hem ook op het juiste moment zoeken. De aanvaller moet ook aangeven wat hij wil en van beide kanten moet en kan dat beter."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Van Hanegem suggereert complottheorie na Nederland - Frankrijk

Willem van Hanegem komt met een opvallende reactie na de wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Je gaat bijna hopen dat Oostenrijk gaat winnen en ze naar huis kunnen, met die vriendjespolitiek...

gtsb
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Het mooie is dat men zei dat hij zo in topvorm was (na canada en ijsland) En nu mogen we het niet van hem verwachten .

Klantenservice
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

'...dus ik had ook niet verwacht dat hij in topvorm zou zijn voor het toernooi.' Juist een Depay die niet in topvorm is, voegt het minimale toe aan een elftal. Sterker nog; ik ben zelfs van mening dat Depay juist in topvorm moet zijn om het verschil te kunnen maken. Zo niet, dan speel je het grootste gedeelte van de wedstrijd met een man minder.

Storm
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Koeman wordt met de minuut ongeloofwaardiger. Maar goed, het zal maar gebeuren dan onze zweetbandvriend opeens 2 keer scoort tegen Oostenrijk.

gtsb
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Goh toen ik zei dat koeman depay niet in de hand heeft was het onzin . Vlechtjes mag niet ,maar zweetbandvriend wel. Iets met je zelf belangerijker en beter vinden dan een ander !!.

Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Nogmaals jouw begeleider en psychiater hebben jou ook niet in de hand , lekker volhouden hoor om te denken dat je gezonde volwassenen in de hand moet houden. Patiënten zoals jij moet men in de hand houden met begeleiding en medicatie

Storm
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Je begint echt door te slaan. Ik snap niet dat je nog steeds op me reageert joh. Mijn interesse heb je toch niet dus laat het gewoon. Ik ben niet geinteresseert in je geleuter en je complotdenkerij.

vleermuis
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

ah met dat gelijkspel tegen frankrijk wrijf ik me nog steeds in me handjes..mempis heeft dan niet afgemaakt maar de verdediging heeft t wel gehouden tegen een zware tegenstander..polen ging dan een beetje net goed..al vond ik oranje toch niet paniekerig overkomen..en ik heb echt geen zin in kranteberichten waarin ''we'' al doen alsof we gewonnen hebben van oostenrijk..dan gaat t mis..en jah memphis?? laten we zeggen dat ik hoop dat hij ons 2 rondes verder knalt dan voel ik me geen frank de boer

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen