Knock-outfase EK 2024: Deze landen kan Nederland treffen bij winst tegen Roemenië

26 juni 2024, 23:05
Foto: © Imago

Het Nederlands elftal neemt het in de achtste finale op tegen Roemenië, de groepswinnaar van poule E. De ploeg van Ronald Koeman speelt op dinsdag 2 juli om 18.00 uur in de Allianz ArenA in München. Het is ook al bekend tegen welke tegenstanders Oranje kan komen als het doorgaat.

Nederland, dat op een tamelijk teleurstellende derde plek eindigde in Groep D, treft dus Roemenië. De Roemenen pakten in een poule met België, Oekraïne en Slowakije evenveel punten als Oranje, maar eindigden daarmee aan kop. Dinsdag om 18.00 uur treffen beide ploegen elkaar.

Artikel gaat verder onder video

Nederland weet direct ook tegen welke tegenstanders het kan komen mocht het doorbekeren tegen de Roemenen, aangezien het hele pouleschema bekend is. Als Oranje doorgaat, treft het de winnaar van de wedstrijd tussen Oostenrijk en Turkije. De ploegen die Nederland vervolgens in de halve finale kan treffen, zijn Engeland, Slowakije, Zwitserland of Italië.

Bekijk hier het hele schema van de knock-outfase:

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

dus na roemenie is over want dan moeten we weer tegen oostenrijk..dat die wedstrijd tegen roemenie nog gespeelt moet worden negeer ik totaal..we denken nog even dat er gewonnen kan worden maar dat is over 1 wedstrijd wel over..en zijn de kranten ook wel weer rustig..nog even volhouden

infielder
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Nederland kan basically alle landen nog treffen bij winst tegen Roemenie

Storm
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja nu weet je gewoon zeker dat NL de nieuwe Europees kampioen wordt. Toch? Of niet dan? ............

Zozo
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Het is nu al duidelijk dat er een out of the box land Europees kampioen zal worden en nee, dat is niet Nederland. De 'grote' landen geloven het wel, er wacht nl. weer een slopende competitie op meerdere fronten.

Ferrari412T2
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Typisch Nederlands weer he. Te ver vooruit kijken! Als Nederland zo speelt als de voorgaande wedstrijden gaan ze er gewoon uit tegen Roemenie. Dat zal ze tenminste op hun plek zetten! Ze spelen zonder charisma, alsof ze er geen zin in hebben. Als je achter staat hoor je volle bak te storen en die bal proberen te pakken om nog eens te scoren, maar dat zag ik bij Nederland totaal niet. Daarbij nog de rare wissels van Koeman en de foute opstelling en je hebt het drama compleet. Hopelijk geeft Koeman Zirkzee eens de kans en zet hij Frimpong er weer in. Daar zit tenminste vuur in.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen