Kees Kwakman zegt iets opmerkelijks en hoopt aanvaller als wingback te zien bij Oranje

5 juni 2024, 20:21   Bijgewerkt: 6 juni 2024, 11:12
Foto: © ESPN

Kees Kwakman hoopt dat bondscoach Ronald Koeman op het EK in Duitsland gaat spelen met Cody Gakpo als wingback. Die opmerkelijke gedachte deelt de analist van ESPN woensdagavond in het programma Voetbalpraat. Normaliter komt Gakpo in Oranje uit als linksbuiten, maar Kwakman zou het niet gek vinden de aanvaller van Liverpool op te stellen als wingback.

"Ik hoop stiekem dat hij het nog met Gakpo wil proberen als linker wingback. België deed dat ook altijd, met Yannick Carrasco als aanvallende en Thomas Meunier als verdedigende", weet Kwakman, die Gakpo aan de linkerkant zou willen zien en Denzel Dumfries aan de rechterkant: "Verdedigend moeten ze dan ook gewoon hun mannetje staan", legt de analist uit

Artikel gaat verder onder video

Anco Jansen en Vincent Schildkamp, ook te gasten in het voetbalpraatprogramma van ESPN, maken Kwakman direct duidelijk dat het niet in Koeman zijn aard zit om zo'n wijziging door te voeren: "Dat had hij dat toch lang al een keer gedaan", zegt Schildkamp tegen Kwakman: "Nee, dat gaat hij ook niet doen", beseft Kwakman: "Maar daar hoop ik nog eigenlijk stiekem nog", legt de oud-speler van onder meer FC Groningen en FC Volendam uit.

Kwakman en Schildkamp zijn het erover eens dat Oranje er alles aan moet doen om met aantrekkelijk voetbal voor de dag te komen in Duitsland: "Het moet een keer groots en meeslepend worden in plaats van berekend", vindt Schildkamp. "Stel zo veel mogelijk aanvallende spelers op", is het advies van de commentator van ESPN aan de bondscoach.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 De Ligt waarschuwt voor rampscenario Oranje op EK

Matthijs de Ligt blikt vooruit op de wedstrijden tegen Polen, Frankrijk en Oostenrijk op het EK.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen