Johan Derksen: 'Hij is een lul, is totaal ongeschikt en zegt nooit iets zinnigs over voetbal'

20 juni 2024, 12:36   Bijgewerkt: 20 juni 2024, 13:04
Foto: © Vandaag Inside

Johan Derksen heeft in het programma Vandaag Inside Oranje gehakt gemaakt van NOS-analist Pierre van Hooijdonk. De Snor vindt de oud-voetballer totaal ongeschikt om voetbalwedstrijden te analyseren op televisie, zo laat de 75-jarige analist op niet mis te verstane wijze blijken op televisie.

In de uitzending van het programma Vandaag Inside Oranje bespreekt Derksen met tafelgasten René van der Gijp, Özcan Akyol en presentator Wilfred Genee de optredens van analist Van Basten, van wie de heren van VI denken dat hij niet goed op zijn plek zit bij de NOS: "Ik zie nog een veel ernstiger probleem. Ik denk dat Marco van Basten zelf aanvoelt dat hij niet op zijn plaats zit, maar ik zit vanavond naar Van Hooijdonk te kijken...Die straalt wel uit dat op zijn plaats zit, maar heeft ook helemaal niets te melden, die man", zegt Derksen over de oud-voetballer van onder meer Feyenoord en Celtic.

Artikel gaat verder onder video

De Snor zou Van Hooijdonk liever vervangen zien worden door iemand als Jack van Gelder, die bij het programma De Oranjezomer een goede indruk op de 75-jarige analist: "Hij (Van Hooijdonk, red.) zegt nooit een zinnig woord over voetbal. Dat vind ik, ja", zegt Derksen, waarna Genee stelt dat de besnorde analist Van Hooijdonk gewoon een lul vindt: "Ik vind jou inderdaad een lul, maar ik vind hem (Van Hooijdonk, red.) ook een lul", zegt Derksen tegen Genee, waarna de studio begint te lachen. "Hij is totaal ongeschikt aan zo'n tafel. Hoe die praat, dat is al traag en vervelend. Geef mij Jack van Gelder maar."

Het is niet de eerste keer dat Derksen kritisch is geweest op Van Hooijdonk, die een vast gezicht is bij de NOS rondom wedstrijden van het Nederlands elftal. De analist is in de studio aanwezig bij EK-wedstrijden, maar reist ook samen met Rafael van der Vaart naar Duitsland af voor alle wedstrijden van Oranje.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    38
    + 1
avatar

Ik ben jaren geleden al gestopt met kijken naar voor- en nabeschouwingen en ander gezemel. In het stadion zelf blijf je daar ook van gevrijwaard. Maar ja je kunt niet alles zelf bekijken. Ik lees de kranten, behalve de Telegraaf, deze site, dan weet ik genoeg.

kib*
Link gekopieerd!
    68
    + 1
avatar

Van Hooijdonk bezorgde met zijn vrije trap Feyenoord historisch de EuropaCup 2 en is bij de buitenlandse clubs waar hij voor speelde geliefd en zit nu in een bestuur van een voetbalclub, Derksen een oud 3e rangs backje van 75 jaar, draait alleen CDtjes in Grollo en heeft nooit een bestuursfunctie bekleed denkt zinniger dingen over voetbal te kunnen oreren. In wat voor tijd leven wij eigenlijk. Alsof Van Hooijdonk door een strontkar wordt overreden.....

Paulito
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Neem pi-Air is bijna overal in het buitenland met ruzie vertrokken!

kib*
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Maar Pi-Air presteerde toch wel heel wat in zijn carrière.....en als Pi-Air bijvoorbeeld zich in het Turkse voetbalwereldje gaat begeven dan kennen zij hem heel goed, Derksen kent niemand....oh nee toch wel......Erdogan wel.

0laf
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Uefa cup 😁

Hoanne
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Die "snor" denkt dat hij alles weet en zijn mening de juiste is. Hij is al van alles geweest, maar ik zeg maar 12 ambachten, 13 ongelukken! Dat kan ik zeggen, ik ben nog maar 78 jaar.

kib*
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

@Olfa, Sorry Olaf, je hebt gelijk, ik schaam me diep, maar het was al zo lang geleden dat er een prijs aldaar binnen gehaald werd. Nogmaals excuses.

schreudje
Link gekopieerd!
    54
    + 1
avatar

Het orakel van de tv bromsnor zegt het maar mensen begint seniel en is te oud voor de tv ,was hij een vrouw geweest allang van de buis getrapt het oreert en het oreert en polariseert ,maar zit voorlopig tegen een gigantisch salaris bij Talpa doordat de mensen zo zot zijn om midden in een programma naar minuten lange reklame's te kijken ,ik niet meer want dat gezeik van die man over diverse politici komt mij allang de strot uit net als de kale die alleen lacht om zijn eigen domme grappen over vrouwen neuken veel verder komt hij niet met zijn gedachten ,triest programma ,net als al die napraat programma's over voetbal

Chris de Graaf
Link gekopieerd!
    41
    + 1
avatar

Derken heeft bijna standaard veel kritiek op mensen met een donkere huidskleur. Dan weer Wijnaldum en nu van Hooidonk Zweetband Depay Daarom is hij een persoon die beter past in ons koloniaal verleden als superieur gedragende witte man.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    44
    + 1
avatar

Makkelijk en onjuist. Derksen zeikt iedereen af zwart, wit en alles wat er tussenin zit. Dodelijk vermoeiend dat er altijd de racismekaart getrokken wordt. En dan nog zeuren dat NL rechts stemt. Ik zal je vertellen dat komt door mensen als Chris de Graaf die hun eigen mening belangrijker vinden dan de feiten

kib*
Link gekopieerd!
    34
    + 1
avatar

@Chris de Graaf, wat nog erger is dat Derksen een zogenaamde 'bluesman' is of denkt te zijn. Vergeten wordt dat 90 procent van de blueshits waar onder meer witte bluesartiesten (Rolling Stones, Clapton, Van Morrisson, Animals, Pretty Things, Livin' Blues, Blues Brothers, Stevie Ray Vaughan o.a.) goede sier mee maakten/maken, door zwarte bluesmuzikanten gecomponeerd en gearrangeerd werden en de laatsten haast geen royalty's van kregen. Met andere woorden wat betreft je eerste zin: " Derksen heeft bijna standaard veel kritiek op mensen met een donkere huidskleur." is Derksen een verkapte koloniaal zonder het zelf te beseffen of niet scherp kan denken wat dit betreft, voorbeeld Haptamu de Groot en nog andere donker gekleurde personen.

MisterXx
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Snor blijft forceren, en vult zijn zakken, best geniaal, alleen jammer dat deze VVD'er Rechts Radicaal is. En de arbeiders minacht.

ernesto vos
Link gekopieerd!
    33
    + 1
avatar

Ach Ach het is maar Derksen zijn mening. Net zo belangrijk als mijn mening. Ik heb geen probleem met van Hooijdonk als analist, ook al is hij soms best wel bevooroordeeld. Waar ik wel problemen mee heb is het altijd negatieve toon die Derksen aanslaat. .

Nobody
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

"Hij is totaal ongeschikt aan zo'n tafel. Hoe die praat, dat is al traag en vervelend." Net zoals jij Johan, maar wel ruim 6 ton verdienen en geen greintje tegenspraak dulden....

QuarlonK
Link gekopieerd!
    31
    + 1
avatar

Nee dan wordt hij rancuneus. Zowel Derksen als Van Hooijdonk zijn vervelend. Dit met het verschil dat de 2e wel een goede voetballer was

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

En de 1e door veel anderen mensen wel geschrikt vinden ,waardoor hij al jaren op tv is . En zijn mening wordt gevraagd. Al die mensen die hier dagelijk over hem klagen en zeuren dulden ook geen tegenspraak . Maar hebben dat zelf niet door . Je druk maken om een programma dat is fc update tegenwoordig .

kib*
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

@KTSSgtsb, "Je druk maken om een programma dat is fc update tegenwoordig ." Wat doe je op deze site dan nog ?

Fried
Link gekopieerd!
    46
    + 1
avatar

Het is een teken van zwakte van de Snor dat hij continu én steeds meer concurrerende programma’s loopt zwart te maken. Hij voelt z’n einde naderen en weet zelf dondersgoed dat zijn voetbalkennis en analyses gedateerd zijn. Zijn gezwets is overigens best grappig. Clown Grijp inmiddels niet meer; zijn domheid en kletskoek over normale zaken zijn pijnlijk.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Het is altijd nog steeds een stuk beter dan wat de meeste hier lullen elke dag maar weer . Wat te denken van sommige gasten bij de nos . Elke dag klagen hier over vi get a life

kib*
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

@KTSSgtsb, aaaahhhh.....over lullen gesproken......over get a life gesproken, potje/keteltje ?

Voetbalfan
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ik hoopte dat Derksen het over zichzelf en dombo GIJP had.

TronaldDump
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Wat een niveau zeg, iedereen die je niet bevalt een lul noemen in een praatprogramma. Het respect voor elkaar is tegenwoordig ver te zoeken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen