Johan Derksen komt met pijnlijke verwijten aan Wilfred Genee en haalt oude wonden open

30 juni 2024, 00:23
Foto: © Vandaag Inside

Johan Derksen is zaterdagavond met pijnlijke verwijten gekomen aan het adres van Wilfred Genee. Het boegbeeld van Vandaag Inside vindt dat Genee zijn eigen geloofwaardigheid op zijn spel zet, door regelmatig volksmuziek te zingen op feestjes en partijen.

Zaterdagmiddag zong Genee bijvoorbeeld zijn nummer Johnny Rep op een verjaardagsfeestje. Beelden daarvan werden getoond in de uitzending. Derksen was niet onder de indruk. “Ik wil niet hatelijk doen. Maar houd jij er weleens rekening mee dat je als presentator, met dit rare gedrag en die hobby van je, straks door niemand meer serieus genomen wordt. Ik ben 75, ik heb de neiging niet meer om serieus genomen te worden, maar jij moet nog tien jaar werken.”

Artikel gaat verder onder video

“Het maakt me niks uit, echt niet. Het interesseert me totaal niet”, antwoordde Genee, waarna Derksen zijn vraagtekens zette bij de kansen van Genee om een interviewprogramma te presenteren op tv, een langgekoesterde wens van de presentator. “Ik zag nu weer een nieuw idee van je, om in een auto te gaan zingen. In de eerste plaats ben jij de presentator niet. Ik heb hem gezien met grote sterren als Paul McCartney. Maar als jij het gaat doen met Dries Roelvink, is het niet leuk.”

Genee liet onlangs weten dat er gesprekken gaande zijn met omroep PowNed om een nieuw, muzikaal interviewprogramma te maken. Het lijkt een wat serieuzere variant te zijn van Carpool karaoke van de Engelse tv-persoonlijkheid James Corden: Genee zou tussen de muziek door serieuze gesprekken voeren met gasten die 'een randje hebben'. Als voorbeelden noemde hij BN'ers als Ali B en Lil' Kleine, dus niet Dries Roelvink.

© Vandaag Inside

“Jij weet niet of dat niet leuk is”, zei Genee tegen Derksen. Die reageerde vinnig: “Jíj weet niet wat leuk is! Al jouw talkshows zijn kapot gegaan aan wat jij leuk vindt!” Genee: “Dat kan je wel steeds herhalen, maar als je mij een serieus programma geeft, weet ik zeker dat ik goede interviews kan maken. Daar ben ik honderd procent van overtuigd. Maar je kan gerust zijn: het gaat waarschijnlijk niet door omdat ze het bij de publieke omroep lastig vinden dat er een commercieel gezicht gaat zitten.”

“Ik vind het gewoon leuk om te interviewen”, legt Genee zijn wens uit. “Ik snap ook wel dat het niet gaat werken. Dries Roelvink moet je niet hebben, maar als je gaat zitten met mensen met een verhaal… Ik heb het idee dat ik best aardig kan interviewen en dat ik er een mooi verhaal uit kan halen.” Derksen: “Ik vind het jammer dat iemand met die kwaliteiten al die rare dingen doet met die kutliedjes. Dat is één keer leuk, maar je laat het ook steeds zien hier. Wat voegt dat toe? Ik vind het een onzin. Jij grijpt alles aan om jezelf te laten zien zingen. Zing maar een eind weg, maar val mij er niet mee lastig.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Derksen heeft vrede met einde Vandaag Inside: 'Ik kan het missen als kiespijn'

Johan Derksen is er niet rouwig om als Vandaag Inside, zodra het huidige contract met Talpa afloopt, van de buis zal verdwijnen.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

RATJE
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Zyn 2 baby's by elkaar

RATJE
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Snel van tv halen walgelijk programma maar zyn vrienden van De Mol

RobindaRobot
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Wat een interessant voetbal nieuws. Niemand zit toch te wachten op dit soort stukjes

KROTJE
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Derksen vindt dit.....Derksen vindt dat......

Hoanne
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Derksen dicteert, dat er naar geluisterd wordt verbaast me nog steeds. Twee dagen na uitzending wordt er nog over gesproken. Schijnbaar is alleen zijn mening belangrijk!

RATJE
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Klopt helemaal mee snel van tv halen gelyk

gizmax
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Overal heeft deze dementerende oude man commentaar op zelfs over Genee vanmorgen over Ibi die hij een Marokkaanse jongen noemt een pak slaag moet hij hebben dan krijgt hij misschien ook nog eens respect voor andere mensen bahbah

Goku
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Vraag het nog meer een keertje: waarom kijk je VI of lees je de bericht ervan als je het niets vindt? Ik kijk ook geen praatprogramma's op de NPO om dat het zo saai en politiek correct is of lees ook geen Volkskrant. Hoef ik me ook niet te ergeren. Maar ik ga dan ook geen commentaar geven op een internetsite, dat het niets is of een presentator / presentatrice een ..... vindt

Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Het is wel duidelijk hoor dat jij geen programma’s bekijkt die wel diepgang hebben en je tot nadenken zetten. Volkskrant is helemaal te hoog voor je gegrepen, en waarschijnlijk moet jij die lezen met een woordenboek erbij

Storm
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Jij snapt er echt helemaal niks van joh. Nul komma nul. Er is op deze website de mogelijkheid voor mensen om te reageren op berichten. Dus doen mensen dat. En als jij je daaraan stoort is dat jouw probleem. Overigens kun je prima een programma afkeuren zonder ernaar te hebben gekeken. Je kunt hier namelijk vaak genoeg lezen en zien (filmpjes) wat er zich in het programma heeft afgespeeld. Dus misschien kunnen wij nu ook zeggen: kom niet meer op deze pagina, dan hoef je je niet te ergeren. Is misschien een handige tip voor je.

RATJE
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Klopt helemaal mee eens

Ali Bos
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Gauw ermee stoppen met die poppenkast. Zet Helene er weer neer en de kijkcijfers gaan weer omhoog zonder Rutger dan. . En programma's gaan weer over voetbal .

RATJE
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Hendriks is een geit snel van tv halen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen