Derksen haalt uit het niets keihard uit naar Virgil van Dijk en Nathan Aké

30 juni 2024, 10:14
Foto: © SBS6

Johan Derksen heeft geen goed woord over voor het optreden van Virgil van Dijk en Nathan Aké tijdens de persconferentie van afgelopen vrijdag. Zowel Van Dijk als Aké sprak zijn ongenoegen uit over de manier waarop Joey Veerman door de media werd aangepakt na afloop van het laatste groepsduel van het Nederlands elftal met Oostenrijk op het Europees Kampioenschap in Duitsland. Derksen is klaar met het ‘gezeur’ van de Oranje-internationals.

Het Nederlands elftal leed dinsdag een pijnlijke nederlaag tegen Oostenrijk (2-3), maar in de nasleep ervan gaat het vooral over Veerman. De middenvelder mocht tegen het Alpenland voor de tweede keer dit EK aan de aftrap verschijnen, maar zakte volledig door de ondergrens en werd door Ronald Koeman al in de eerste helft naar de kant gehaald. De Nederlandse pers liet er vervolgens geen misverstand over bestaan. Zo stelde Valentijn Driessen zelfs dat het na de vroege wissel van Veerman gedaan is met diens interlandcarrière.

Artikel gaat verder onder video

Aké sprak vrijdag tijdens de persconferentie zijn ongenoegen uit over enkele ‘comments’ in de media. Die gingen volgens de verdediger van Oranje en Manchester City ‘te ver’. Van Dijk sprong zijn teamgenoot bij en haalde onder meer de uitspraak over het vermeende einde van de interlandloopbaan van Veerman aan. Derksen kan zich echter niet vinden in de uitlatingen van Aké en Van Dijk. “Dan vind ik het zo zwak met die Veerman dat er een persconferentie is en de twee aanvoerders van het Nederlands elftal daar louter gaan zitten jammeren omdat de media weer zo hard over Veerman hebben geoordeeld”, zo zei Derksen zaterdagavond in Vandaag Inside Oranje.

“De trainer neemt een keiharde beslissing. De media geven dat weer en dan krijg je dat de columnisten gaan recenseren”, vervolgde de mediapersoonlijkheid. “Die hebben er geen woord verkeerd aan geweid, want die jongen (Veerman, red.) had hopeloos gefaald. Dan denk ik: hebben jullie nooit iets anders te vertellen dan zeiken en zeuren over de media?”, richt Derksen zich kritisch tot Van Dijk en Aké, respectievelijk de eerste en tweede aanvoerder van het Nederlands elftal. Van Dijk krijgt ook dit EK veel kritiek over zich heen en Derksen laat andermaal blijken geen fan van te zijn. “Het zijn allemaal van die jongens met zelfbenoemde sterallures die allemaal van die jaknikkers om zich heen hebben”, zo klonk het.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Derksen heeft vrede met einde Vandaag Inside: 'Ik kan het missen als kiespijn'

Johan Derksen is er niet rouwig om als Vandaag Inside, zodra het huidige contract met Talpa afloopt, van de buis zal verdwijnen.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Heeft deze man geen spiegel, met zijn opmerking dat ze zeiken over de media. Playmobil mannetje doet dus niet anders dan op iedereen commentaar te hebben met de meest ranzige teksten, wie denkt humbled dat hij is. Is niet verder gekomen dan een hoofdredacteurtje van een roddelblad

Ed Raket
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Derksen wordt betaald om zijn mening te geven. En Voetbal International is wel iets meer dan een roddelblad

Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Welke diepgaande reportages of onthullingen hebben deze reporters dan gedaan in al die jaren. Hoor Derksen altijd zeggen dat hij een onderzoeksjournalist was, noem me dan een schokkende onthulling van dit blad

KROTJE
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Derksen vindt dit........Derksen vindt dat.

Jos Ligthart
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Ik erger mij mateloos aan zielig ventje derksen weg met hem en zijn kornuiten wat zal de wereld dan beter af zijn

Copa
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Koeman heeft zich toch gek laten maken door de pers en dan met name door de Telegraaf. Ik dacht dat hij zo'n krantje wel kon hebben, maar niets is minder waard. Het selecteren van Veerman, was al door zijn strot geduwd en vervolgens moest hij hem ook opstellen Veerman en Schouten hebben op Europees niveau bewezen het niet te redden en zij moeten nu als koppel tegen betere tegenstanders het wel redden? ONmogelijk. Schouten te langzaam, zeker zijn handelingssnelheid, bovendien kan Veerman het niet aan als hij wordt opgejaagd. In de Nederlandse competitie is dat geen probleem Het TOTALE middenveld is volstrekt onvoldoende, Depay laat zich niet zomaar zakken uit de spits om de bal te halen, duh de bal komt maar niet Met het wegvallen van Frenkie heeft Koeman zijn systeem overboord gegooid. STOM, hoe kan je NU nog je systeem veranderen. Hij heeft te weinig voetbal op het middenveld. Maar het is nog niet te laat. De sleutel is RYAN GRAVENBERCH Hij kan het spel van Frenkie overnemen en dan krijg je weer het Nederlands elftal. Dan komt de voorhoede in zijn kracht. Als die "geweldige" analisten en journalisten die ineens denken dat ze kenners zijn, praten elkaar na, maar geen enkele ziet de oorzaak, allen focussen ze zich op de aanleiding Oorzaak is afwezigheid van Frenkie (of je hem nou goed vindt of niet). Verander weinig door en ik schrijf het weer door Gravenberch zijn rol te laten overnemen

Storm
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Natuurlijk kun je best kritiek hebben op spelers of trainers of clubs, maar de manier waarop allerlei "analisten" waaronder deze Derksen mensen totaal de vernieling in kletsen slaat helemaal nergens op. Het kan allemaal niet grof genoeg en ook de media werken eraan mee. Door bijvoorbeeld berichttitels als "haalt keihard uit" en dat soort bewoordingen. Het gaat niet meer om nieuws brengen maar om sensatie. En veel clicks natuurlijk want dat levert geld op. Derksen heeft volgens mij trouwens echt nul zelfreflectie want hij heeft niet in de gaten dat steeds meer mensen zijn oeverloze gezanik en vuilspuiterij spuugzat zijn. Geldt trouwens ook voor Gijp en Genee. Het is een aaneenschakeling van makkelijk scoren en je zakken vullen.

RobindaRobot
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Kappen met die quotes van Derksen

Goku
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Niets aan gelogen, huidige generaties kunnen niet tegen kritiek, zijn verwend, denken dat ze overal recht op hebben en er niets voor hoeven te doen. Voetballers voorop, supporters betalen een vermogen voor een kaartje en de reis, maar mogen ze niet bij de enkels afbreken als ze slecht spelen want dat is niet eerlijk en gemeen. Gaan ze huilie huilie doen. Derksen en de rest vooral door gaan.

balletje rond
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Derksen for president

Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Blijkbaar ook een tokkie, die totaal geen fatsoen en normen heeft. Zielig te zien dat zulke radicale ventjes ook nog een stem mogen uitbrengen

Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Van het plaatselijke gesticht bedoel je ?

Kevin Hommeles
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Ben klaar met dat trieste commentaar op een van de welnige persoonlijkheden die tenminste iets anders dan dat clichematige politiek correcte geleuter hanteert. Al ben het je het niet eens met Johan Derksen, koester hem zolang het nog kan.

gtsb
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

De zeurpietjes om niks willen alles netjes en vriendelijk ,een beetje humberto /op1 En denken ook beter en slimmer te zijn die het wel leuk vinden . Deug woke tv .

Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Inderdaad, maar om beter te zijn dan gtsb is niet zo een grote opgave

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Elke dag hetzelfde geklaag van dezelfde mensen over een programma wat ze niet leuk vinden . Get a life .

Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Iedere dag dezelfde teksten om iets walgelijks te verdedigen, vergroot eens je woordenschat knul, dan kan het misschien nog wat moeite kosten om je iedere keer terecht te wijzen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen