Van Gelder voorziet problemen bij Feyenoord: ‘Ik ben ervan overtuigd dat het niet lang goed gaat’

11 juni 2024, 22:59
Foto: © De Oranjezomer

Jack van Gelder en Rutger Castricum verwachten dat het snel weer fout zal gaan in De Kuip, zo laten ze weten in De Oranjezomer. Feyenoord maakte dinsdag bekend dat de netten die sinds april 2023 bij ieder duel om het veld staan vanaf volgend seizoen zullen verdwijnen.

Jan Joost van Gangelen geeft aan dat hij en de rest van het team van ESPN heel blij is dat de netten in De Kuip eindelijk zullen verdwijnen bij Eredivisieduels. “Het was een soort straf omdat mensen dingen gooiden”, geeft hij aan in de talkshow. “We hebben met camera’s op het dak gestaan, met hijskranen… Het is veelvuldig misgegaan, de laatste keer was de bekerwedstrijd met Klaassen.” De toenmalig middenvelder van Ajax kreeg een voorwerp tegen zijn hoofd gegooid, waarna hij flink bloedde. Hij moest zich uiteindelijk laten wisselen, maar Ajax wist de halve finale van de beker wel te winnen: 1-2.

Artikel gaat verder onder video

“Voor ons is dit wel heerlijk”, vervolgt Van Gangelen. “Elke livewedstrijd van Feyenoord krijg je wel berichten op socials van: ‘Je hebt wel je best gedaan, maar haal die kútpaal weg’. Voor de supporters van Feyenoord is dit nu echt de allerlaatste kans. Gaat het weer fout, dan gaat het gewoon nooit meer weg. Dan zit je gewoon altijd tegen een net aan te kijken.” Castricum vraagt Van Gangelen vervolgens om zijn prognose, waarna de journalist eerst zijn eigen verwachting uitspreekt. “We weten toch allemaal dat het dan weer fout gaat.” Van Gangelen ziet waar Castricum vandaan komt, maar ziet ook dat de maatregelen tegen de bekertjes op het veld effect hebben gehad. “Ik denk dat er een hele sterke straf op moet. Min drie of min zes punten, dan is het echt wel klaar.”

Jack van Gelder haakt daar vervolgens op in en geeft aan dat hij een puntenstraf moeilijk vindt. “Als er wat gebeurt in wat ik het mooiste voetbalstadion van Nederland vind en een club wordt daar zo zwaar door gestraft… Dan moet je op een gegeven moment maar vakken gaan leeg laten. Ik ben ervan overtuigd, en ik hoop dat ik ongelijk heb, dat het niet lang goed gaat. Ze hebben natuurlijk een fantastische periode gehad, maar in ieder stadion zijn dwazen. Áls er iets gebeurt en er is een boete, vind ik dat ze de boete moeten verhalen op degene die schuldig is”, besluit hij.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Arne Slot eindigt laatste persconferentie opvallend en stapt op Valentijn Driessen af

Feyenoord-trainer Arne Slot heeft journalist Valentijn Driessen na afloop van de persconferentie een knuffel gegeven.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Storm
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Frappant dat er vaak gesproken wordt over puntenaftrek (waar ik overigens tegen ben) en er nog steeds maar weinig serieus gedaan wordt aan het werkelijke probleem: het tuig moet uit de stadions.

Jason206
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Dat is een overheids probleem geen voetbal probleem. In engeland als je station verboten hebt kent iedereen je gezicht en kom je er niet in. Hier kun je op duizend manieren weer aankomen. Het enige wat clubs beter moeten doen is weer ouderwets iedereen controleren bij de club. En als je niet genoeg personeel hebt zoek je ze of je eist dat supporters binnen een bepaald tijdvak naar binnen kunnen.

Lb
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Wordt het nou niet is tijd dat jack v Gelder van de buis gaat zo nagemaakt mannetje zelden eerlijk geweest kwal nr 1

Klantenservice
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Denk niet dat puntenaftrek de oplossing is. Zo kunnen de deze hooligans bij een club naar keuze wedstrijden bezoeken en met dingen gaan gooien, zodat die club puntenaftrek krijgt. Ik zou eerder het tuig zelf veel zwaarder gaan straffen. Levenslang stadionverbod, hoge geldboetes en meldplicht op wedstrijddagen.

Laurens1
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Van Gelder ziet dit goed, Rudolf H is hier mooi voorbeeld van waarom de Kuip niet zonder netten kan! Stadion zit vol hersenloze figuren die kennelijk met hun frustratie geen raad weten!

gtsb
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

In andere stadions gebeurd niks toch !?

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Die frustratie hebben we gezien in amsterdam toen het 0-2 stond voor Feyenoord. Wat een stel hersenloze tokkie figuren zijn dat. De frustratie zit daar erg hoog.

boyke
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Zou wel leuk zijn puntenaftrek meneer van v. Gangelen. Dus ik kan dan alle wedstrijden beïnvloeden en een club waar ik een hekel aan heb benadelen. Denk eens na wat je zegt met je nonsens en ondeskundigheid over voetbalreglementen. Dus als het om degradatie gaat als voorbeeld tussen ploeg A en B en B heeft de punten hard nodig ten opzichte van ploeg A gooi ik maar een bekertje op het veld en krijgt ploeg A 3 of 6 punten in mindering terwijl ik van beide geen supporter ben. A. degradeert en B heeft geluk Wat een onzin gedoe met 3 of 6 punten in mindering en het is afgelopen. Vele hebben ze echt niet alle 7 of ze hebben ze wel maar zitten niet op een rijtje bij die gangmakers die alles beter weten op TV

gtsb
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Boyke v gangelen wil gewoon deugen

gtsb
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Er wordt te veel geroepen enn te weinig gedaan . Er is een oplossing voor alles en dat is een voetbalwet . Dat moet de regering regelen . Doe ze dat niet blijft alles zoals het is . Puntenaftrek etcetc dat werkt gewoon helemaal niks. En ja die netten zijn zo weer terug . Als sk houder heb ik er eerlijk gezegd weinig last van. En denk ik dat meerdere clubs dit beter kunnen doen. Het lost niks op ,maar je voorkomt wel hele erge dingen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen