Van der Gijp vindt ophef belachelijk: 'Doe normaal, hij vond het zelf ook leuk'

19 juni 2024, 08:05
Foto: © Talpa

Drie supporters van het Nederlands elftal die zich tijdens de wedstrijd Polen-Nederland (0-2) als Ruud Gullit-imitaties presenteerden, hebben de afgelopen week flink onder vuur gelegen. Zij werden van racisme beticht, maar de mannen van Vandaag Inside Oranje vinden dat nergens op slaan.

René van der Gijp begint erover tijdens de uitzending van dinsdagavond. "Ik vond het ook superlullig dat die drie jongens die zich als Gullit verkleed hebben nu voor racisten uitgemaakt worden. Kom op, doe even normaal joh. Het is toch hartstikke leuk man. Pruikie op en je gezicht een klein beetje bruin. Het was niet pikzwart, Ruud is dat ook niet. En hij vond het zelf ook leuk." Dat laatste bleek uit een interview met Humberto Tan.

Artikel gaat verder onder video

Johan Derksen geeft de schuld (andermaal) aan de woke-gemeenschap, die volgens hem steeds meer macht krijgt in de huidige samenleving. "Er is een groep Nederlanders die alleen maar naar televisie zit te kijken om iemand ergens op te kunnen betrappen. En als dat niet lukt, verzinnen ze zelf iets."

Ook Özcan Akyol vindt de ophef, net als zijn tafelgenoten overdreven. "Het was helemaal geen moedwillig racisme." Van der Gijp ziet vooral het ludieke aspect van de imitatie. "Het is gewoon een leuke actie. Waanzinnig joh. Kom op, doe normaal."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Derksen stoort zich kapot en pakt Genee keihard aan: ‘Je hebt één hele nare en onbeschofte eigenschap!’

Johan Derksen uit zijn ongenoegen over een eigenschap van Wilfred Genee.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen