Groot misverstand over Sergiño Dest wordt snel de wereld uit geholpen

29 juni 2024, 19:20   Bijgewerkt: 29 juni 2024, 19:45
Foto: © Imago

Barcelona heeft een doorverkooppercentage bedongen bij een toekomstige transfer van PSV-verdediger Sergiño Dest. Er gingen geruchten dat het percentage extreem hoog was, maar volgens clubwatchers is dat niet het geval.

Dest is transfervrij van Barcelona naar PSV gegaan en heeft een vierjarig contract ondertekend in Eindhoven, zo werd zaterdag bekend. Omdat Barcelona heeft ingestemd met een transfervrij vertrek, kon de club wel een fors doorverkooppercentage eisen.

Artikel gaat verder onder video

Volgens sommigen zou dat zelfs vijftig procent zijn, maar journalist Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad schrijft: "Het is fors minder, stellen bronnen rond de situatie. Hooguit enkele tientallen lijkt de zaak beter te dekken.Ga maar uit van ongeveer 15-20 procent doorverkoop. Dat is een veel reëler verhaal dan 50 procent."

Marco Timmer van Voetbal International houdt het op een percentage 'richting de twintig procent' en stelt dat PSV hem een ‘goed salaris’ kan bieden - naar verluidt hetzelfde salaris als Dest verdiende in Spanje - omdat er geen transfersom betaald hoeft te worden. De optie tot koop van elf miljoen euro werd niet gelicht door PSV, waarna beide clubs toch tot een akkoord kwamen.

Hoewel het percentage dus lager ligt dan gedacht, is twintig procent nog steeds aanzienlijk. Doorgaans wordt een doorverkooppercentage berekend over de winst, maar nu zal het vermoedelijk gaan om een percentage van de volledige transfersom. Dan kan Barcelona dus alsnog een flink bedrag bijschrijven als de 23-jarige Dest in de toekomst transfereert.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Sergio Ramos zorgde na wedstrijd tegen PSV voor prachtig moment in kleedkamer

Óliver Torres doet een boekje open over ploeggenoot Sergio Ramos en diens gedrag na een nederlaag tegen PSV.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen