Geweldig moment voor Trauner: Feyenoorder maakt recorddoelpunt voor Oostenrijk

21 juni 2024, 18:19   Bijgewerkt: 21 juni 2024, 18:46

Voor Gernot Trauner is 21 juni 2024 waarschijnlijk een dag om niet te vergeten. In de wedstrijd Polen - Oostenrijk zorgde de Feyenoord-verdediger voor het openingsdoelpunt.

Polen - Oostenrijk is een wedstrijd uit de poule van Nederland, poule D. Dit duel begon om 18:00 op vrijdagavond, met Trauner in de basis bij de mannen van Ralf Rangnick. Ook oude-Eredivisiebekenden Philipp Mwene, Florian Grillitsch en Marko Arnautovic begonnen bij Oostenrijk vanaf het begin.

Vlak na een verre ingooi in de negende minuut was het Mwene die de kans pakte om een voorzet te geven vanaf de linkerkant. Trauner kwam goed voor zijn man en knikte de bal achter Wojchiech Szczesny. Daardoor werd het 0-1 voor Oostenrijk, dat dinsdag de tegenstander is van het Nederlands elftal.

Dit doelpunt is ook voor de statistieken een belangrijk doelpunt. Zo is het officieel het snelste doelpunt ooit op een EK van Oostenrijkse makelij en het snelst op een groot toernooi sinds 1954. Op het WK in dat jaar scoorde Oostenrijk twee keer in de eerste vier minuten van het duel tegen het toenmalige Tsjecho-Slowakije. Tevens was het pas het derde doelpunt ooit door een Feyenoorder gemaakt op een EK. Rob Witschge (1992) en Giovanni van Bronckhorst (2008) gingen Trauner voor.