Geweldig moment tijdens Schotland - Zwitserland: 'Er gebeurt altijd iets spectaculairs als hij meedoet'

19 juni 2024, 21:34   Bijgewerkt: 19 juni 2024, 21:44
Foto: © NPO1

Waar Xherdan Shaqiri in de eerste groepswedstrijd van Zwitserland op het Europees Kampioenschap tegen Hongarije nog genoegen moest nemen met een reserverol, is hij woensdagavond tegen Schotland ouderwets belangrijk voor zijn land. De inmiddels 32-jarige krachtpatser maakte op sublieme wijze gelijk. NOS-commentator Philip Kooke stak zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken. “Er gebeurt altijd iets spectaculairs als hij meedoet op een eindtoernooi”, zo doelde hij op Shaqiri zijn eerdere wondergoals.

Zwitserland kende met een 3-1 overwinning op Hongarije een uitstekende start van het EK in Duitsland en kan zich woensdagavond verzekeren van een plekje bij de laatste zestien. Dan moet het wel winnen van Schotland. De Schotten hebben na de 5-1 nederlaag tegen Duitsland wat recht te zetten en begonnen dan ook sterk aan het duel. Scott McTominay van Manchester United opende al snel de score, maar heel lang kon Schotland niet van de voorsprong genieten. Een subliem moment van Shaqiri, die profiteerde van gestuntel in de Schotse defensie, zorgde voor de Zwitserse gelijkmaker.

Artikel gaat verder onder video

Daarmee doet Shaqiri wat hij (bijna) áltijd doet op eindtoernooien: scoren. Shaqiri heeft nu gescoord op de WK’s van 2014, 2018, 2022 en de EK’s van 2016, 2021 en 2024. Icoon. Toernooivoetballer pur sang, schrijft Michel Abbink van Voetbal International lovende woorden over de voetballer van Zwitserland. Liefhebbers zullen bij zijn doelpunt tegen Schotland meteen terugdenken aan zijn eerdere treffers op eindtoernooien. Zo was hij tijdens het WK van 2014 in Brazilië goed voor een hattrick tegen Honduras en trof hij op het EK van 2016 tegen Polen doel met een schitterende omhaal. Daarmee kon hij uitschakeling echter niet voorkomen.

Volg de ontmoeting tussen Schotland en Zwitserland hier live!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen