Frimpong: ‘In de tunnel van De Kuip zei Memphis: de drie Ghanezen, hè’

20 juni 2024, 09:37   Bijgewerkt: 20 juni 2024, 10:01
Foto: © Imago

Als het aan Jeremie Frimpong ligt dan gaat het Nederlands elftal in Duitsland voor de Europese titel. Vrijdagavond staat voor de ploeg van bondscoach Ronald Koeman het duel met Frankrijk op het programma, waarmee een volgende belangrijke stap gezet kan worden.

“De mensen verwachten dat Frankrijk het EK wint”, beseft Frimpong tegenover het Algemeen Dagblad. “Of anders Spanje, Duitsland of Engeland. Maar Bayer Leverkusen was ook geen favoriet, toch? Het gaat erom of je het voor elkaar hebt als ploeg of niet. We zijn hier niet om lekker mee te doen, we zijn hier om te winnen."

Artikel gaat verder onder video

Frimpong voelt zich in ieder geval op zijn gemak bij het Nederlands elftal. “Oranje heeft ook heel veel goede spelers. En we zijn echt een team, ik voel me enorm thuis in deze selectie”, is hij enthousiast. “Tegen Canada stonden we in de tunnel van de Kuip te wachten en zei Memphis: ‘De drie Ghanezen, hè’. Toen realiseerde ik me opeens dat we een voorhoede met Ghanese roots op het veld zouden brengen. Memphis, Brian Brobbey en ik. Dat is apart, toch? Heel leuk zelfs. Maar heel die selectie is leuk, man.”

De 23-jarige vleugelverdediger is dan ook vol vertrouwen dat het Nederlands elftal een goed EK zal spelen. "Maar wij hebben echt een speciale groep. En dat gaan we laten zien hier ook.’’

Overigens had de wingback ook voor Engeland of Ghana uit kunnen komen, maar dat was voor hem nooit een optie. “Het Nederlands elftal, dát moest het worden. Mijn eerste paspoort was een Nederlands paspoort. Ik ben geboren in Nederland”, aldus Frimpong.

Er was echter ook nog een andere reden om voor Oranje te kiezen. “En ja, natuurlijk heeft die keuze ook te maken met het feit dat de KNVB als eerste bij mij aanklopte. Dat was heel belangrijk voor mij, zij zagen als eerste kwaliteiten bij mij. Daar ben ik ze dankbaar voor. Ik woonde langer in Engeland dan in Nederland, toch voel ik me Nederlander. Al denken mensen dat ik een Engelsman ben met dat accent."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ideale Oranje zonder één speler met Ajax-dna: ‘Toen is het begonnen’

Nooit in de moderne geschiedenis van Oranje was Ajax zo extreem ondervertegenwoordigd als nu in Duitsland.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Lijkt wel als Depay liever voor Ghana had uitgekomen..

gtsb
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Dat ze daar mee bezig zijn zegt veel. Laat ze lekker naar ghana gaan . Dit soort reacties en het gedrag maakt ook dat die hele oranjekoorts wel mee valt. Denk ook dat we zijn zo teamgeroep ,vreselijk voor de buhne is

BredaTillIDie
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Zijn vader is Ghanees maar hij moet niets van zijn vader hebben maar wel het land waar zijn vader vandaan komt...

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Ik word een beetje moe van dat Ghana-gezeik. Laten ze dan lekker voor Ghana gaan spelen, maar daar dan ook gaan wonen.

divano
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

de 3 Ghanezen???? kun je nagaan waar depay mee bezig is, alleen de Ghanezen, waar van er maar 1 een toegevoegde waarde is gebleken tot nu toe, vervolgens zijn eigen Egootje mbt zijn haarband, zou me rot schamen met zo`n hoofdtooi rond te wandelen en niets presteren, vervolgens zijn zijn Rapnummers zoals blijkt belangrijker dan ipv voetbal te spelen als team en geen 3 Ghaneesjes

BertKnipsadeler21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dag ! Ga lekker in Ghana spelen wegwezen !

BertKnipsadeler21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dag ! Ga lekker in Ghana spelen ! Wegwezen !

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen