Frenkie de Jong mist EK met Oranje

10 juni 2024, 22:44   Bijgewerkt: 10 juni 2024, 22:51
Foto: © Imago

Frenkie de Jong mist het EK met Oranje, zo bevestigt de KNVB. De middenvelder richt zich op volgend seizoen met Barcelona. Bondscoach Ronald Koeman bepaalt in een later stadium of hij een vervanger oproept.

De Jong kampt met een enkelblessure en miste daardoor al de oefenwedstrijden tegen Canada (4-0) en IJsland (4-0). Koeman sprak meermaals de verwachting uit dat De Jong op het EK in actie zou kunnen komen. De Jong meldde zich zondag weer op het trainingsveld en Koeman hield zelfs rekening met de inzetbaarheid van De Jong in de openingswedstrijd tegen Polen van zondag.

Artikel gaat verder onder video

Naar nu blijkt verloopt het herstel van De Jong echter niet voorspoedig. De sterkhouder van Oranje moet het toernooi aan zich laten voorbijgaan, wat een grote domper betekent voor Oranje. Het zou zijn derde eindronde worden, na het EK van 2021 en het WK 2022.

"Sinds De Jongs entree in het trainingskamp van Oranje was duidelijk dat zijn deelname aan EURO 2024 een race tegen de klok zou worden. Hoewel aanvankelijk de hoop bestond dat hij gedurende de groepsfase van het EK speelklaar zou zijn, wees een gepland onderzoek gisteren en vandaag uit dat de enkel nog onvoldoende belastbaar is. Omdat zijn herstel daardoor meer tijd in beslag zal nemen is in overleg besloten dat Frenkie de Jong het EK niet zal spelen", luidt het persbericht.

Voetbal International, dat het nieuws als eerste bracht, schrijft: "Koeman zal nu op zoek moeten naar de beste invulling van zijn middenveld zonder de speler die met zijn techniek en inzicht het verschil had kunnen maken aan de bal en wanneer Oranje onder druk was komen te staan."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ronald Koeman looft Hélène Hendriks en Noa Vahle na zaterdag

Ronald Koeman is zeer te spreken over de manier van werken van Hélène Hendriks en Noa Vahle.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Storm
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Dat is jammer maar met Veerman staat er een uitstekende vervanger. Of opvolger.

Hops
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Dat is goed nieuws. Dat die niet mee gaat balletje terug, balletje breed, tempo uit de wedstrijd halen, alleen lopen te klagen bij de scheidsrechter

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Verheijen.enzovoort. Dit is een reactie die kant nog wal raakt en in de top vijf van domste opmerkingen zal komen. Als de bondscoach en mede oranje spelers het jammer vinden dat hij er niet bij zal zijn omdat Frenkie gewoon een klasse speler is hoe kan jij dan als leek zo over hem oordelen. Daarnaast staat Frenkie met de positie waar hij doorgaans speelt niet in het veld om doelpunten te maken, met je reactie geef jij aan dat je het verschil niet weet tussen een spits en een middenvelder. Mocht je via de mail nog reacties krijgen dan laat je helemaal zien hoe dom je bent om je complete mailadres hierbij te zetten.

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dan ben je in jouw geval dus helemaal nep kleutertje.

Henkapestaart
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Ik vind dat het middeveld staat als een huis met Veerman, Schouten en Reijnders. Frenkie hebben we niet nodig. Hopen dat Koopmeiners het haalt hebben we meer aan dan een halve Frenkie momenteel.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen