Fransen positief gestemd over meespelen Mbappé tegen Oranje

20 juni 2024, 17:58   Bijgewerkt: 20 juni 2024, 18:33
Foto: © Imago

Het meespelen van Kylian Mbappé in de wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk is nog altijd niet zeker. Wel heeft bondscoach Didier Deschamps aangegeven vertrouwen te hebben in de inzetbaarheid van zijn aanvoerder en sterspeler. Mbappé brak afgelopen maandag zijn neus in de wedstrijd tegen Oostenrijk.

Of Mbappé tegen Nederland mee kan spelen, is nog niet helemaal duidelijk. “Gisteren kon hij naar buiten om wat te doen, vanavond kan dat ook”, laat Deschamps weten op de persconferentie voorafgaand aan het treffen. “De richting die het nu op gaat, is dat hij morgen beschikbaar is. Daar zullen we alles aan doen.”

Artikel gaat verder onder video

“Het gaat heel goed met Kylian”, laat Antoine Griezmann even daarvoor weten. “Zijn neus is minder gezwollen. We zullen tot het laatste moment kijken hoe het met hem gaat. Hoe hij zich voelt, is doorslaggevend. Ik weet niet of hij wel of niet gaat spelen. Hij is een van de beste spelers ter wereld. Als hij er niet bij is, zullen we ons moeten aanpassen. In het voetbal moet je je altijd aanpassen aan nieuwe situaties. Dat maakt voetbal ook zo leuk.”

Maandagavond brak Mbappé zijn neus in de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Oostenrijk. De sterspeler kwam met zijn gezicht hard in aanraking met de schouder van Kevin Danso. Als hij meespeelt tegen Oranje, zal hij een masker dragen. De wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk staat vrijdagavond om 21.00 uur op de planning.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ideale Oranje zonder één speler met Ajax-dna: ‘Toen is het begonnen’

Nooit in de moderne geschiedenis van Oranje was Ajax zo extreem ondervertegenwoordigd als nu in Duitsland.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Henk Postulart
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Die speelt gewoon mee, tis een tactisch spelletje wat hun aan het spelen zijn

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen