Franse bondscoach Didier Deschamps jaloers op het Nederlands elftal

18 juni 2024, 14:55
Foto: © Imago

Didier Deschamps was na afloop van Oostenrijk - Frankrijk (0-1) kritisch op het speelschema van het Europees kampioenschap. De Franse bondscoach verwacht dat het Nederlands elftal voordeel heeft van het het feit dat het zondagmiddag al in actie kwam tegen Polen, terwijl de Fransen zelf pas op maandagavond speelden.

Didier Deschamps heeft zich na de nipte overwinning van Frankrijk op Oostenrijk maandagavond uitgelaten over het speelschema van het Europees kampioenschap. Doordat Nederland zondagmiddag al in actie kwam tegen Polen verwacht de Franse bondscoach dat het Nederlands elftal hier vrijdagavond voordeel van heeft.

Artikel gaat verder onder video

'We kunnen tevreden zijn met dit resultaat, maar moeten alweer denken aan onze tweede wedstrijd tegen een tegenstander die dertig uur meer de tijd heeft gehad om te herstellen”, is Deschamps na afloop van het duel kritisch op het speelschema van het EK.

Wel is de bondscoach blij met de enigszins moeizame overwinning van zijn ploeg. “Het is goed om te starten met een zege op een gelijkwaardige tegenstander. We hebben ze goed onder druk gezet en de score geopend, daarna hadden we onze voorsprong moeten uitbreiden. Maar over het algemeen gezien ben ik positief gestemd."

Frankrijk en Nederland spelen vrijdagavond om 21.00 uur tegen elkaar in de Red Bull Arena in Leipzig. De Fransen kunnen mogelijkerwijs geen beroep doen op sterspeler Kylian Mbappé, die maandagavond uitviel met een gebroken neus. Het Franse Canal+ verwacht dat de 25-jarige aanvaller het duel met Oranje aan zich voorbij zal moeten laten gaan.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Welke spelers van Oranje moet Koeman strafschoppen laten nemen?

Afgezien van Memphis Depay heeft Oranje een klein probleem. Al is er een Eredivisie-speler met 10 goals uit 10 penalty's.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

balletje rond
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

de 2 dwaaslichten aan het woord

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen