Francesco Farioli krijgt de volle laag: 'Slijmjurk, wees een kerel, doe gewoon normaal!'

21 juni 2024, 09:25   Bijgewerkt: 21 juni 2024, 09:30
Foto: © Imago

Valentijn Driessen heeft vrijdagochtend in de podcast Kick-Off van De Telegraaf zijn gal gespuwd over Ajax-trainer Francesco Farioli. Aanleiding hiervoor zijn voornamelijk de uitspraken van de Italiaanse trainer over Alex Kroes, die hij donderdag de allerbeste technisch directeur noemde waar hij ooit mee heeft samengewerkt.

"Een grotere slijmjurk, nu al, is er gewoon niet", trapt Driessen af in de podcast van De Telegraaf, waarna collega's Mike Verweij en Pim Sedee beginnen te lachen: "Hoe is het in godsnaam mogelijk dat je zulke domme teksten uitkraamt. Hij heeft eerder een interview gegeven, dat was best aardig. Dan krijg je nu dit soort teksten...", verzucht Driessen, die zich stoorde aan het feit dat Farioli op geen enkel transfergerucht wilde ingaan in gesprek met de aanwezige media: Dan krijgt hij een echte vraag, waar je antwoord op moet geven, over de komst van Wout Weghorst: nee, hij praat niet over spelers die bij andere clubs onder contract staan. Bij Pablo Rosario precies hetzelfde. Wees dan gewoon een kerel, doe gewoon normaal", adviseert de journalist de coach van de Amsterdammers.

Artikel gaat verder onder video

Driessen denkt een van de redenen waarom Farioli zo lovend is over Kroes wel te weten: "Ik mag aannemen dat hij niet voor niets zegt dat hij Kroes de allerbeste technisch directeur vindt waar hij ooit mee heeft gewerkt, omdat hij meepraat over de transfers. Ongetwijfeld doet hij dat, want anders was Rosario niet in beeld gekomen", denkt Driessen. Het is het eerste moment dat Mike Verweij de journalist besluit tegen te spreken. "Het is toch niet zo dat hij bij alle transfers betrokken is? Dat is gewoon een aanname", stelt de Ajax-watcher van de ochtendkrant.

De kritiek van Driessen richting Farioli is hard, zeker nadat hij pas een training heeft geleid: "Die Farioli krijgt echt een eerlijke kans, honderd procent", benadrukt de verslaggever: "Maar je moet niet met dit gelul aankomen, dat je iemand (Kroes, red.) de allerbeste vindt als je hem drie weken kent. Verweij is het opnieuw niet eens met zijn collega en vindt dat Driessen zijn eigen teksten even moet terugluisteren: "Je luistert de podcast meestal niet terug, maar dat moet je misschien wel even doen. Dat slaat natuurlijk nergens op. Je creëert nu toch al een beeld, dat is toch geen eerlijke kans?"

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Farioli scoort punten op tweede werkdag bij Ajax: ‘Laat gelijk zien hoe hij er in staat’

Terwijl het EK in volle gang is, bereidt Ajax zich al voor op het nieuwe seizoen.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

FCJel
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Welkom in Nederland, Farioli😂

Storm
Link gekopieerd!
    51
    + 1
avatar

Het zal wel teveel gevraagd zijn of Driessen zélf eens normaal kan doen....

The all blacks
Link gekopieerd!
    34
    + 1
avatar

Daar gaat hij weer. Nooit positief, druk om maken om niks.

Dug out
Link gekopieerd!
    60
    + 1
avatar

Farioli heeft een hoger IQ dan Driessen. Driessen kan maar één ding aandacht trekken ook al is deze negatief. Verweij vind ik daarentegen een stuk beter.

KROTJE
Link gekopieerd!
    37
    + 1
avatar

Verweij is volkser en menselijker, Farioli heeft een mastergraad.

Dropkick
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Maar jij geeft toch ook je negatieve mening over Driessen , en dat mag , net zoals Driessen dat mag ,simpel.

KROTJE
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

@Dropkick, je wil het anders zien. The all blacks reageert negatief nadat jouw Valentijntje eerst zoals altijd Ajax uit wraak kapot wil maken. En doe nou niet zo stoer, want jouw clubje komt ook aan de beurt.

Danny86
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

na 3 weken een 35 jarige italiaan die nog niets heeft gepresteerd nu al zo hoog zitten Ben benieuwd hoe lang hij op dat voetstuk blijft

Skiepa
Link gekopieerd!
    39
    + 1
avatar

Driessen en Verweij één pot nat! Na de breuk tussen Telegraaf en Ajax zijn ze alleen maar op één ding uit en dat is Ajax zoveel mogelijk beschadigen!! Met name "eikel Driessen" zit deze breuk nog heel erg hoog!

Storm
Link gekopieerd!
    60
    + 1
avatar

Exact wat jij schrijft. De meningen van mensen als Driessen, Derksen en noem ze maar op, hebben weinig meer te maken met op een normale manier over voetbal praten of analiseren, maar met het beschadigen en in diskrediet brengen van clubs, voetballers en clubbestuurders. Kijk alleen maar naar de woordkeuzes die ze gebruiken. Het kan allemaal niet grof en opruiend genoeg. Het is een onaflatende stroom van afzeiken, kleineren en uitlachen en dat heeft niets meer te maken met fair ergens kritiek op hebben. En dan heb je nog de van Bastens en de van Hooijdonks etc die overduidelijk een dubbele agenda hebben en op clubs en mensen reageren vanuit rancune en onvrede uit het verleden. Objectiviteit nul. Lekker de boel opfokken en mensen afbranden. Om te kotsen die mensen.

Neutraal
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Als Driessen dit roept, moet het wel betekenis hebben. Pffff, verbazend hoe cynisch je soms kan worden

KROTJE
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ik begrijp nu helemaal waarom Driessen een top panellid van VI is (geworden) en veel kijkers voor dat programma trekt. Driessen, Duk, Nijhuis, Albert Verlinde, Eus, Van Castricum, Mens, die Obesitasengerd van de MIVD hebben dat VI-DNA in zich toch ? Volgens 'kenners' mag en kan Driessen Derksen later vervangen. Als je objectief bent, wat worden er bij en door de commerciële TV-zenders in ons land toch wel topprogramma's met veel kleuren, muziek, geschreeuw, onderbroekenlol, intelect geproduceerd toch ? Lekker populistisch rechts en Wokevrij, heerlijk ?(ha ha ha). Wat is sarcasme/cynisme op zijn tijd prachtig....

Gewoon Hans
Link gekopieerd!
    33
    + 1
avatar

Daar is hij weer onze nationale zuurstok. Waarom zuurstok MOET hij ingaan op vragen die jij stelt ? Een vraag mag je stellen, maar het antwoord daarop mag hij zelf geven toch? Of wil je dat hij met jou interne aangelegenheden bespreekt zoals transfer targets en antwoorden geeft die jij wil horen . Misbruik maken dat is wat jij doet met je krant als ze niet antwoorden wat jij wil horen. Zonder ook maar iets te verifiëren echt alles zijn aannames en nog nooit echt nog nooit feitelijke teksten waargenomen . Dat iemand jou nog te woord staat is onbegrijpelijk en helemaal dat jij nog een podium krijgt op tv.

Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Gewoon abonnement op de Telegraaf opzeggen als je die al mocht hebben, als het teveel lezers kost zal Driessen heel snel de laan uitgestuurd worden, want ook al mocht hij denken heel wat te zijn, hij zal er ook gewoon als een nummertje behandeld worden zodra omzet daling van de krant om de hoek komt kijken

balletje rond
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Wat een slap gezever weer van die kinderachtige ventjes hierboven doe toch normaal beterweters

Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

Bedankt voor je zinnig bijdrage

gtsb
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Balletje rond je weet toch hoe men hier omgaan met kritiek op ajax . Zelf mogen ze alles roepen hier . Maar alles wat hun niet bevalt mag worden afgefikt . En moet eigenlijk oprotten of gecanceld worden . Die journalisten en media lekker laten gaan . Het bevalt je wel of niet maar waar maakt men zich druk om !?.

Dhr. Reuring
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Kan Balletje Rond niet gewoon wegrollen?

Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Balletje zal wel lek zijn

gtsb
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Jou hoofd ook

Storm
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Oh daar hebben we pot verwijt de ketel weer. Zo lang Driessen en Derksen en weet ik wie allemaal wat over Ajax te zanikken hebben dan vind je het allemaal gerechtvaardigd en hebben ze overal verstand van. Behalve als ze jouw clubje of spelers aanpakken natuurlijk want dan weten ze opeens niet waar ze het over hebben of dan moeten "we" ze negeren. Man je bent zo hypocriet als wat. En je kunt het zelf ook niet hebben als reageerders hier iets negatiefs over je clubje schrijven want dan ben je er ook steeds als de kippen bij met commentaar, of je komt je vriendjes weer steunen. Misschien moet je jezelf eens cancellen, ga je fijn een boek lezen ofzo.

Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Ach gut gtsb. Is nu jou of jouw hoofd

KROTJE
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Balletje is nog bezig met zijn Revolutie.

KROTJE
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

@KTSSgtsb, jouw hoofd niet, want jij hebt een kop en wat voor één hè -mijn- borderlinertje.

KROTJE
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

@KTSSgtsb, Storm precies zoals het is. Deze gtsb is een borderlinertje, je mag hem niet voor vol aanzien, hij is de 'leider' van het groepje Ajaxhaters en inderdaad altijd steun zoeken en aanhaken bij anderen zoals bij balletje vierkant. Deze gast heeft een niet te onderdrukken of beheersing van zijn jaloezie jegens Ajax. Eigenlijk is hij een simpele ezel, laat hem lekker op zijn wijze doorgaan, oor in oor uit dan wordt hij helemaal giftig, ik lach om hem.

SC Henk nog maar eentje bij
Link gekopieerd!
    30
    + 1
avatar

Abonnement van de Teringgraaf, mocht je die ooit hebben afgesloten, zo snel mogelijk opzeggen. De Podcast opzeggen. Derksentje kijken alleen als Valentijntje er niet is. Het lijkt me de enige remedie om van zijn gezwets af te komen. Ook hier louter onnozele teksten over een trainer die nog moet beginnen. Ajax moet nooit maar dan ook nooit meer met de Telegraaf in zee gaan. Dit zielige, ik kan niet tegen mijn verlies gedrag, van de Teringgraafkliek wordt steeds zieliger.

Oud Fluks
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Trouwens zou zelf nooit een abonnement nemen van De Telegraaf want heel die Driessen daar word je doodziek van met zijn eeuwige negatieve uitlatingen over trainers Ajax en ook Ajax zelf
Wanneer stop die negatieve Driessen ermee want zelf heeft hij geen enkel verstand over voetbal!

Colin
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Valentijntje Valentijntje... ze zoeken nog een zure vakkenvuller bij de Lidl. Heel de dag slap ouwehoeren vinden ze daar ook helemaal geen probleem, dus echt een job voor jou. Laat we het voetbal weer over aan de mensen die er wel verstand van hebben hé!

Lorenzo Chiquita
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Diessen leeft en eet van de voetbalroddels en verder geneuzel, dus zorgt hij dat zijn eigen bordje vol blijft.

Dropkick
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Dat denk jij , maar weet jij wat die man allemaal weet van clubs op eerste hand ?? Nee dat weet je niet , daarom schrijf je maar wat in je op komt, want je mag Driessen niet , maar dat is niet vervelend voor Driessen hoor ,maar wel voor jezelf. En zo zijn er helaas veel mede forum mensen die hetzelfde doen, schrijven uit je eigen mindset. Ik wens je een leuke wedstrijd van Oranje vandaag.

KROTJE
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

@Dropkick, maar weet JIJ wat die man allemaal weet van clubs op eerste hand dan ? Nou ?

Waarom19
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Ik zal geen traan laten als Valentijn Driessen een keer de verkeerde tegen komt. Sterker nog, ik zal genieten. Deze azijnzeikert heeft zelf nooit gevoetbald en denkt het vaak beter te weten en heeft een hele grote waffel omdat hij bij de Telegraaf werkt.

Dropkick
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Heeft hij gezegt ' ooit mee gewerkt heeft ' ???

BENNINK24
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

ook al heb je gelijk, die Driessen, moet eerst eens voor de spiegel gaan staan !!! Maar goed hij moet zijn ego goed houden !!!

BENNINK24
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ach ja, de breuk tussen de telegraaf en ajax !!! dat mag Driesseb zich afvragen??? Want tja deze lul maakt meer kapot , dan iedereen lief is!!!

Frank16
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Knap hoor van meneer Driessen om zichzelf elke keer weer tegen te spreken. Daar is hij een meester in.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Zolang kroes maar niet je zaakwaarnemer is fabiola. Want dan kom je van een koude kermis thuis. Vult zijn zakken met geld van andere. Maar het is wel fijn voor fabiola dat hij de aankopen bepaalt die hij wil hebben en niet alex.

KROTJE
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

@King Jacoba, bemoei jij je maar eerst met die Brian de Prikker, je doet alsof het bij je club uit R'dam-Zuid nu alles al oké is, ga weg kind.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ondertussen bij Ajax.............................................................................................................................................

AndriesdeWit20
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Farioli is een beetje dom, hoe kun je na 2 handshakes zeggen dat dit de beste manager is? Hij moet nog een eerste wedstrijd spelen, we gaan het zien na de eerste helft eredivisie als zijn club op de 5 of zesde plaats staat of hij dan nog zo geil is van Kroes.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Mer de kerst zal hij wel wat anders roepen want dan staat hij op straat. Met een flinke ontslagvergoeding uiteraard.

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Heb je over Brian Prikker King Jacoba ?

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Nee over fabiola. Want als jou clubje een wedstrijd verliest moet er meteen een andere trainer komen. Dus ze zullen wel wat trainers verslijten aankomend seizoen. Maar goed ieder zijn ding krutje.

TimKlaasse2
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

De enigste die onzin uitkraamt is Driessen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen