Foppe de Haan verwacht Oranje in achtste finale en voorspelt tegenstander: ‘Dan heb je kans, een hele goede loting'

6 juni 2024, 17:55
Foto: © FCUpdate.nl

Mócht Oranje als nummer twee doorgaan naar de knock-outfase van het EK, treft het de nummer twee van Groep E. Die poule bestaat uit België, Slowakije, Oekraïne en Roemenië. Foppe de Haan verwacht laatstgenoemde als mogelijke tegenstander voor de ploeg van Ronald Koeman, zo vertelt hij in gesprek met FCUpdate.nl.

De Haan ziet het Nederlands elftal als ‘logische’ nummer twee in groep D, achter Frankrijk. Dat zou betekenen dat Oranje doorstoot naar de achtste finale, tegen de nummer twee van Groep E. “Ik denk dat Roemenië dat wordt. Die hebben het in de voorbereiding heel goed gedaan, bijna alles gewonnen”, legt De Haan uit.

Artikel gaat verder onder video

Foppe de Haan blikt vooruit op het EK: 'Hier hebben wij een hekel aan!' | FCUpdate In Oranje

Roemenië heeft inderdaad een uitstekende kwalificatiecyclus achter de rug. De ploeg van bondscoach Teduard Iordanescu won zes keer en speelde vier keer gelijk, waardoor het dus ongeslagen aan kop eindigde. De Haan is positief, mocht Nederland de Roemenen treffen. “Dan heb je kans. Dan heb je een goede loting”, zegt de oud-voetbaltrainer optimistisch.

Eerst moet Oranje zelf maar eens zorgen voor een tweede plek in de poule. De ploeg van Koeman is in Groep D gekoppeld aan Frankrijk, Polen en Oostenrijk.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 De Ligt waarschuwt voor rampscenario Oranje op EK

Matthijs de Ligt blikt vooruit op de wedstrijden tegen Polen, Frankrijk en Oostenrijk op het EK.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen