Feyenoord stelt strenge eis aan komst nieuwe hoofdtrainer Priske

10 juni 2024, 08:05
Foto: © Imago

Het is niet meer de vraag óf, maar wanneer Brian Priske zich de nieuwe hoofdtrainer van Feyenoord mag noemen. De nummer twee van het afgelopen seizoen in Nederland bereikte vorige week een akkoord met diens huidige club Sparta Praag en heeft eveneens een overeenstemming met de trainer zelf, die in Rotterdam-Zuid naar verluidt een driejarig contract gaat ondertekenen. Feyenoord stelt wel een strenge eis aan zijn komst: de club wil geen ‘totale invasie’ van Denen.

Dat schrijft verslaggever Marcel van der Kraan van De Telegraaf maandagmorgen althans. Zondag kwam naar buiten dat Priske bij Feyenoord zijn handtekening gaat zetten onder een contract voor drie seizoenen. De verwachting is dat de Rotterdammers de komst van de hoofdtrainer, die in De Kuip de opvolger wordt van de naar Liverpool vertrokken Arne Slot, deze week nog wereldkundig maken. Feyenoord bespreekt op dit moment nog de verdere invulling van zijn technische staf. De Rotterdammers willen geen totale invasie van Denen en hechten waarde aan een stuk van de eigen cultuur in de club, zo schrijft Van der Kraan. Die sowieso al gewaarborgd wordt door John de Wolf als assistent.

Artikel gaat verder onder video

Het Deense medium Bold kon afgelopen weekeinde al melden dat Priske zijn assistent Lars Friis sowieso niet zal meenemen naar Feyenoord. Friis was sinds december 2022 actief als assistent van de aanstaande nieuwe hoofdtrainer van de Rotterdammers, maar blijft werkzaam in Tsjechië. Volgens Bold heeft Friis als assistent een dusdanig goede indruk gemaakt, dat Sparta Praag van plan is hem naar voren te schuiven als opvolger van Priske. Feyenoord heeft zijn nieuwe hoofdtrainer dus zo goed als binnen. De zoektocht heeft wat tijd in beslag genomen. Volgens Van der Kraan wilde algemeen én technisch directeur Dennis te Kloese ‘de boel niet overhaasten’. Ook liet Feyenoord zich niet onder druk zetten door de vroegere Tsjechische international en voormalig Dortmund- en Arsenal speler Tomas Rosicky, zo klinkt het.

De huidig technisch directeur van Sparta Praag probeerde naar verluidt het ‘onderste uit de kan’ te halen. Wat ook niet heel gek is, gezien het feit dat Priske in Praag nog een doorlopend contract had en erg succesvol is geweest. Maar Feyenoord was niet van plan om een groot deel van de dertien miljoen euro die Liverpool kwijt is aan Slot en zijn assistenten weer over te maken naar Praag, zo schrijft Van der Kraan. De verwachting is dat Feyenoord de komst van Priske in de komende dagen officieel bekend maakt. De Deen kijkt al naar een woning in Rotterdam en is vol in overleg over de samenstelling van de selectie, waarin hij enkele kopstukken zal kwijtraken.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Wie is Brian Priske, de mogelijke nieuwe trainer van Feyenoord met een opvallende Nederlandse link?

Een eerste introductie met Brian Priske, de mogelijke nieuwe trainer van Feyenoord.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    30
    + 1
avatar

Te kloese gaat gewoon goed zorgvuldig te werk . Door de media die steeds hetzelfde melden lijkt het allemaal niet snel of snel genoeg te gaan . Maar goed de media moet wat

Bean
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Te Kloese bakt er anders weinig van. Hij mag wel een andere eis stellen. Namelijk dat onze vriend Pilske van het bier afblijft. Eigen feijenoord dna is de grootste kul, dat bestaat niet. Dat bereik je niet met spelers en is de grootste denkfout van Ten kloese.

Lekkerbierdrinken
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

De grote denkfout die ik zie is dat jij weer een account hebt.

Goku
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Mooi en goed, dat Feyenoord bepaalde eisen stelt en geen vrijbrief geeft aan de nieuwe trainer

kib*
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Mee eens Goku, rug rechten.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Hij als trainer moet brengen met wie hij de beste chemie heeft maakt niet uit waar diegene vandaan komt. Zolang de prestaties maar ertegenover staan en de manier van spelen duidelijk overgebracht wordt aan de spelers. John de wolf kan altijd van waarde blijven zijn ook in een adviserende rol omdat hij het Nederlandse voetbal kent. Die te Kloese doet het wel prima overigens . Fijn iemand in de organisatie.

Goku
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Mee eens, maar er moeten wel spelers komen, die bij een eventuele ontslag, ook meekunnen bij een andere trainer. Daarnaast moeten nieuwe spelers het niveau aankunnen en ook in transfer waarden kunnen stijgen. Om afgelopen seizoen bij Ajax en in het verleden Gullit (werd trainer bij Feyenoord) als voorbeeld te nemen dat je als club de regie in eigenhand moet houden.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

@gtsb ja klopt gullit heeft echt gesmeten met geld en niks gebracht. dat zijn de lessen in voetbal, kijk de premier league die gooien 150 miljoen 200 miljoen over de balk. structuur tussen trainers coach en spelers is zooo belangrijk het snappen overbrengen van speelstyle en ook de spelers hebben en of kneden in die style. En ook nog het kunnen aanpassen van tactiek in de wedstrijd...

kib*
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Effe off the record, mooi dat Feyenoord een coach binnen heeft. Beperkend tot Ajax, Feyenoord en PSV is het nu een kwestie van de selecties naar smaak gereed te hebben om lekker elkaar voetballend het leven zuur te maken. Ik verheug me nu al op de onderlinge confrontaties, met nieuwe/andere spelers en de coaches Farioli en Priske, Bosz kennen wij al. Heerlijk die nieuwe krachtmetingen en ik als Ajaxsupporter hoop dat mijn club goed voor de dag komt.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Off the record bij Feijenoord mag er voor mij wel een goede rechtsbuiten die liefst met ervaring ook al moet het wat kosten max 15miljoen bij een creatieve nr 5 middenvelder zoals timber die in kleine ruimtes kan draaien liever vooruit passed als achteruit. En dat als niemand weggaat...... zodra er mensen weggaan kan dit lijstje ook aangevuld worden. ...

kib*
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Timber was op sommige momenten bepalend voor de ploeg geweest, hij is net als zijn broer een goede voetballer die in zijn verdere loopbaan hoge ogen gaat gooien. Hij zal gemist worden Jurgen, hopelijk gaat je club een minimaal net zo'n goede speler kunnen binnenhalen.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

JA klopt wat je zegt hij gaat zeker nog veel laten zien. Is de eredivisie al ontgroeit. hij is nog niet weg maar ik denk wel dat ie verkocht gaat worden door een middenmoot premier league club maar zo een type speler op het middenveld is gewoon een must liefst 2 van zulke erbij creatief goed in kleine ruimtes en loop vermogen box to box.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen