Opvallende statistiek Ajax-target Weghorst: Opta zet spits in rijtje grote namen

7 juni 2024, 14:52
Foto: © Imago

Wout Weghorst, die zoals eerder op de vrijdag bekend werd in de belangstelling staat van Ajax, is een van de slechts acht spelers die elk van de afgelopen tien seizoenen betrokken was bij minstens tien doelpunten in een van de tien grootste competities van Europa. Dat becijfert statistiekenbureau Opta, die de Nederlandse spits daarmee in een fraai rijtje plaatst.

Want: het zijn bepaald niet de minsten die datzelfde presteerden. Wat te denken van Robert Lewandowski, die in het shirt van Borussia Dortmund, Bayern München en tegenwoordig FC Barcelona al jaren met scherp schiet? Of Harry Kane, die dat na een jarenlang dienstverband bij Tottenham Hotspur tegenwoordig voor datzelfde Bayern München doet en in Thomas Müller bovendien een ploeggenoot heeft die óók al tien jaar lang bij minstens tien goals per seizoen betrokken is?

Artikel gaat verder onder video

Weghorst zette zijn fraaie serie in het seizoen 2014/15 in, toen hij nog actief was voor Heracles Almelo. In de Eredivisie kwam hij dat jaar tot acht goals en zeven assists. Een jaar later trof hij namens de Almeloërs twaalf keer doel, waarmee hij een transfer naar AZ verdiende. In Alkmaarse dienst was hij in twee seizoenen bij achtereenvolgens zeventien en 26 goals betrokken, alvorens hij de overstap naar het buitenland maakte.

In dienst van VfL Wolfsburg droeg Weghorst in zijn debuutseizoen in de Bundesliga al bij aan 24 goals (waarvan hij er zeventien zelf maakte) en kwam hij in de jaren daarna tot negentien en 29 betrokkenheden. Halverwege zijn vierde seizoen, toen hij op zes goals en één assist stond, transfereerde de spits naar Burnley, waarvoor hij nogmaals twee keer scoorde en driemaal als aangever fungeerde, waardoor hij ook in dat seizoen bij meer dan tien treffers betrokken was. Dat geldt ook voor zijn halve seizoen in dienst van Besiktas (acht goals, vier assists) en Manchester United (één assists). Afgelopen seizoen kwam hij precies op tien uit: namens TSG 1899 Hoffenheim was het in de Bundesliga zeven keer raak en fungeerde Weghorst drie keer als aangever.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Transfer naar Ajax plots zéér reëel na komst Farioli: ‘Hij houdt van spelers zoals hij’

Jeremain Lens en Derrick Luckassen denken dat de overgang van Francesco Farioli naar Ajax een gewenst effect gaat opleveren.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

kib*
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Nou ja het proberen waard, ik denk wel dat hij voor Ajax nuttig kan zijn als hij maar goede aanvoer krijgt. Hij is groot en sterk, zijn actieradius is groot, hij is een rommelaar en kan voor veel druk bij de verdediging van de tegenstander zorgen. En voor op dit moment is hij voor Ajax betaalbaar.

Mike
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Dat zou best wel wat kunnen zijn.. een beer van een kerel als Brobbey als vasthouder en stormram Weghorst. Zullen voldoende centrale verdedigers best wel veel moeite mee hebben. Wordt wel een ander soort speelstijl - meer fysiek. Ben benieuwd.

kib*
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Wat een gedoe hè Mike met die spelers en coaches ?

Mike
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Ik snap het niet helemaal wat je bedoeld.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Daar hebben veel mensen bij krotje/storm +. Fff in een notendop. Gaat een speler naar twente is het niks. Gaat dezelfde speler naar ajax is hij ineens wel goed Dit account hopt met alles mee . Mislintat was ook geweldig net als kroes nu is

kib*
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

@Mike, ik bedoelde te zeggen dat er altijd zo veel gezegd, gedacht, de maat wordt genomen voordat een speler of coach überhaupt wordt gekocht of aangesteld. Her gedoe om heen.

kib*
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

@gtsb, -Krotje/storm + (plus)- is een chronische obsessie voor je. Je herkent een obsessie wanneer je een bepaalde gedachte niet kunt loslaten. De gedachte keert steeds terug in je hoofd. Het ergste is ook om te fantaseren en te liegen over dingen die nooit gezegd waren, maar goed.....het is niet anders.....het is gtsb ten voeten uit........triest.

redknap
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Volgens Johan Derksen kan Weghorst er niks van. Ook Valentino Driessen was altijd erg negatief over Wout. Maar nu Ajax om de hoek komt kijken is Weghorst op eens interessant voor Ajax. Ik denk dat Wout wel naar FC Twente gaat, dat is zijn thuis.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen