Fans proberen wéér bij CL-finale binnen te komen zonder tickets: Londense politie verricht 53 arrestaties rondom Wembley

2 juni 2024, 09:39
Foto: © Imago

De Britse politie heeft rondom de Champions League-finale tussen Borussia Dortmund en Real Madrid op Wembley liefst 53 arrestaties verricht. Deze mensen zouden pogingen hebben gewaagd om in het stadion te komen zonder toegangsbewijzen. Wel waren er zogeheten pitch-invaders die het veld op kwamen tijdens de eerste minuten van de finale.  

Meer dan tweeduizend politieagenten waren aanwezig rondom Wembley om het slotstuk van de Champions League in goede banen te leiden. Nadat Real Madrid de felbegeerde bokaal omhoog kon houden, legde een perschef van The Met Police (Londense politie, red.) tegenover de BBC uit dat ze er zeker van waren dat een overgrote meerderheid, van de supporters die zonder kaartje naar binnen wilden, is aangehouden.

Artikel gaat verder onder video

“Video's die online zijn verschenen en waarop groepen te zien zijn die tegen ingangen oprennen, zijn niet noodzakelijkerwijs succesvolle pogingen om het stadion binnen te komen. Er zijn meestal meerdere beveiligingsniveaus na de eerste ingang”, voegde de woordvoerder daaraan toe. De finale moest al wel na minder dan één minuut stilgelegd worden, omdat er enkele indringers het veld op kwamen.

“Grote sportevenementen worden vaak bezocht door mensen zonder kaartje die de omheining proberen te omzeilen of op een andere manier binnen proberen te komen. Er is een robuuste politieoperatie om het veiligheidsplan van Wembley te ondersteunen en agenten hebben nauw samengewerkt met stewards en stadionpersoneel om de veiligheid te handhaven”, zo besluit de woordvoerder van The Met Police.

Het was niet de eerste keer dat fans zonder kaarten probeerden binnen te komen. In 2022 was er veel chaos rondom de finale tussen Real Madrid en Liverpool toen ook mensen zonder ticket probeerden binnen te komen. De finale werd destijds zelfs uitgesteld, omdat de supporters van de clubs nog niet binnen waren.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 EK 2024: De (voor)selecties van alle landen op een rij

Het EK gaat spoedig van start, dus beginnen de voorselecties en definitieve selecties van de deelnemers binnen te druppelen.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen