Ernstige zorgen over Nederland als opleidingsland: ‘Verandert in een rariteitenkabinet met buitenlandse C-garnituur'

11 juni 2024, 19:23
Foto: © Imago

Er zijn grote zorgen over Nederland als opleidingsland. Voetbal International-journalist Tom Knipping ziet enkele ongunstige ontwikkelingen in het Nederlandse betaalde voetbal, die op langere termijn voor problemen kunnen zorgen. “Voor Oranje en de clubs is opleiden cruciaal”, schrijft hij.

Het gaat het Nederlandse voetbal momenteel voor de wind. Het Nederlands elftal komt weer in actie op eindtoernooien, terwijl het Nederlandse clubvoetbal op een zesde plaats op de coëfficiëntenranglijst bivakkeert. Toch staat het clubvoetbal in Nederland onder druk. Er zijn tien clubs die onder curatele staan bij de KNVB en Vitesse dreigt failliet te gaan. De jeugdopleiding van de Arnhemmers kreeg enkele jaren terug nog het hoogste certificaat van de voetbalbond.

Artikel gaat verder onder video

Er zijn echter nog veel meer problemen zo constateert hij. “De KKD, de zelfbenoemde kraamkamer van het betaald voetbal, verandert steeds meer in een rariteitenkabinet met buitenlandse C-garnituur", aldus Knipping in VI Visie. “VVV-Venlo gaat nauw samenwerken met Schalke 04. VVV werd onlangs gered van een faillissement dankzij de voetbalgemeenschap, leveranciers en de Belastingdienst, die rekeningen verscheurden. Kennelijk hebben zij de club overeind gehouden, zodat VVV nu voor de nummer tien van de Tweede Bundesliga talenten kan gaan opleiden.”

Ook in de voetbalpiramide is er het nodige mis. “Feyenoord Onder-21 is kampioen, maar kan in het KNVB-systeem niet promoveren naar de Tweede Divisie, omdat Jong Almere City daar te hoog is geëindigd”, constateert hij. Knipping vermoedt dat er Nederland eerst een paar plaatsen moet zakken op de coëfficiëntenranglijst of een eindtoernooi moet missen alvorens de bedreigingen worden ingezien. “Het zou natuurlijk veel beter zijn om het dak te repareren als de zon schijnt”, besluit Knipping.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Frans Timmermans wordt uitgescholden op pijnlijk spandoek van voetbalsupporters

Supporters van MVV Maastricht hebben twee spandoeken opgehangen bij het Parkstad Limburg Stadion van aartsrivaal Roda JC.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Henkapestaart
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

1 journalist vind dat de EERSTE DIVISIE een rariteiten kabinet is met c garnituur buitelandse spelers. En Fcupdate weet er weer van temaken dat het nederlandse voetbal in brand staat. Rot eens op met die clickbait titels.

boyke
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Er zijn tien clubs die onder curatele staan bij de KNVB Hoe is het mogelijk. Ja dat is onze KNVB met de beste mensen met de hoogste opleidingen en de allermeeste kennis van de wereld die in het bestuur zitten. In geen enkel ander land zijn de regels zo streng als in dit land en de KNVB volgt onze regering al goed met al die regeltjes. Als er een geldschieter komt bij een club dan moet eerst zijn hele doop cel doorgelicht worden waar ze dik 1 1/2 jaar over dien en als er een sponsor zich aanmeld bij de KNVB dan is dit binnen een uur geregeld. Opleidingen worden gegeven door mensen die in het voetbal nooit iets bereikt hebben. Piramide deugt geen bal van. Het begint al bij de jeugd door verkeerd beleid KNVB verkeerde mensen bij de selecties van Nederland. Het is toch een falend beleid dat Feyenoord Onder-21 kampioen is geworden , maar kan in het KNVB-systeem niet promoveren naar de Tweede Divisie, omdat Jong Almere City daar te hoog is geëindigd. Dat is een juiste constatering van totaal ondekundige kennis in huis hebben.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen