Ergernis om optimisme rondom Oranje-international: ‘Maak hem nou niet nu al te groot’

9 juni 2024, 20:29
Foto: © Imago

Willem van Hanegem vindt het optimisme rondom Bart Verbruggen overdreven. De oud-topvoetballer waakt in zijn column voor het Algemeen Dagblad voor overschatting van de 21-jarige doelman van Brighton & Hove Albion en het Nederlands elftal.

Verbruggen heeft de concurrentiestrijd onder de lat bij Oranje vooralsnog gewonnen van Mark Flekken en Justin Bijlow. Bondscoach Ronald Koeman heeft reeds bekendgemaakt dat Verbruggen tijdens het EK de eerste doelman van Oranje zal zijn. Afgelopen donderdag hield hij zijn doel school in de met 4-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen Canada.

Artikel gaat verder onder video

Van Hanegem zag dat Verbruggen ‘weinig te doen kreeg’. Hij vindt het optimisme rondom de Oranje-international overdreven. “Iedereen is opeens lovend over hem en ik hoop dat ze gelijk hebben hoor, maar ik denk weleens ‘maak hem nou niet nu al te groot’”, schrijft de clubicoon van Feyenoord in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

Van Hanegem is benieuwd hoe sterk Verbruggen mentaal zal zijn bij tegenslag. “Als hij er tegen Polen eentje uit zijn knuisten laat vallen, dán wil ik het zien. Hoe sterk ben je dan als keeper? Keepen bij Brighton, waarin hij vaak wissel was, en die paar interlands tot op heden zeggen mij niet veel. Het echte werk gaat nu pas beginnen.” Verbruggen speelde het afgelopen seizoen 21 wedstrijden in de Premier League voor Brighton.

🔗 Depay krijgt bijval van Elia na kritiek: ‘Kijk naar Robben…’

Eljero Elia heeft genoeg van de kritiek op de zweetband van Memphis Depay en wijst naar Arjen Robben. 

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen