Engelse fans wijzen massaal dezelfde zondebok aan: 'Jij verpest mijn hele zomer!'

20 juni 2024, 19:42
Foto: © Imago

De supporters van Engeland zijn helemaal klaar met bondscoach Gareth Southgate, die verantwoordelijk wordt gehouden voor het bij tijd en wijle dramatische spel dat tegen Denemarken op de mat wordt gelegd.

Southgate leidde The Three Lions - drie jaar geleden nog verliezend finalist en ook nu weer door velen op het lijstje met favorieten voor de titel gezet - in de eerste groepswedstrijd naar een benauwde 1-0 zege op Servië. Het tweede duel verloopt vooralsnog nóg slechter, waarbij vooral het uiterst povere spel van de Engelsen opvalt. Onder meer Michiel Kramer sprak zich daar vlak voor rust al ondubbelzinnig over uit, maar ook de Engelse fans kunnen er wat van.

Artikel gaat verder onder video

Volg hier LIVE de slotfase van het duel tussen Denemarken en Engeland

Op X, waar de hashtag #Southgate inmiddels trending topic nummer één is, regent het negatieve reacties. "Southgate, je verpest mijn zomer', schrijft een supporter. "De FA moet zich schamen dat deze gouden generatie aan Southgate wordt verkwanseld", meent een ander. Een derde fan pleit voor drastisch ingrijpen: "Het is tijd om Southgate te ontslaan en Eddie Howe voor de rest van het toernooi aan te stellen."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Hongaren zorgen voor grote verbazing met actie na nederlaag: 'Ik heb het nog nooit gezien'

Een opvallend moment na de wedstrijd tussen Hongarije en Zwitserland.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Klantenservice
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Ze zijn in Engeland nogal goed om een zondebok te vinden en helemaal kapot te maken. Als dit je hele zomer verpest... Hopen dat ze nu niet zo ver gaan hierin als in het verleden.

DeWitteBeer
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

vorige EK zei ik al dat die Soutegate geen geschikte trainer was voor dit team, team was toen nog jong, maar zijn wissels vond ik al raar. nu gebeurt het zelfde, met een andere trainer hadden we een ander Engeland gezien. iemand die dit team gevolgd heeft weet dat dit een van de beste selecties is van het EK vandaag laat hij spelers ook niet in hun beste posities spelen. ik snap niet dat de spelers het zelf niet tegen hem vertellen. weg met die clouwn!!!

Klantenservice
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

@beer Engeland heeft nogal een geschiedenis met 'gouden generaties' en geen prijzen winnen op grote toernooien. Of het dan dus aan deze trainer ligt weet ik niet. Ze krijgen steeds maar weer te horen dat ze favoriet zijn, misschien kunnen ze deze druk gewoon niet aan. Daarnaast staat het ook een beetje los van wat ik zei: de Engelse hebben in het verleden al eerder laten zien een zondebok te kiezen en extreem ver te gaan in de haat naar deze persoon. Nogmaals; hopen dat ze nu niet zo ver gaan

infielder
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Leuk klusje voor Ferguson 😅?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen