Driessen ziet geen toekomst meer in basisspeler Oranje: ‘Dat is echt over’

7 juni 2024, 23:19
Foto: © SBS6

Valentijn Driessen ziet voor Georginio Wijnaldum geen toekomst meer in het Nederlands elftal. De middenvelder van Al-Ettifaq mocht tegen Canada in de basis starten, maar maakte daarin geen goede indruk. Driessen vindt dat de 92-voudig Oranje-international op een aantal punten flink tekortschiet.

“In deze wedstrijd was Wijnaldum de terechte nummer tien omdat hij (Ronald Koeman, red.) hem een kans wilde geven en hem samen wilde zien met Depay, maar dat kwam er niet heel goed uit”, begint Driessen bij De Oranjezomer. “Ik denk dat Wijnaldum toch echt over is bij het Nederlands elftal.

Artikel gaat verder onder video

De chef voetbal van De Telegraaf ziet een aantal punten waarop Wijnaldum echt tekortkomt. “Hij handelt te traag, verkeerde keuzes, een of twee keer net te laat voor de goal. Hij heeft het gewoon niet meer”, aldus Driessen, die mogelijk nog wel een andere rol ziet weggelegd voor de routinier. “Maar hij is waarschijnlijk wel heel belangrijk voor het groepsproces. Ik zag hem na de wedstrijd wel bezig met Frimpong, dus daarin is hij misschien wel heel belangrijk. Dat kunnen wij niet echt goed beoordelen. Maar voetbaltechnisch brengt hij te weinig om een versterking te zijn voor het Nederlands elftal.”

Tafelgenoot Jack van Gelder is het niet eens met Driessen. “Ik vond hem met name in de slechtere fase van het Nederlands elftal, de eerste 35 minuten waarin het moeilijk was en waarin ze fel druk kregen van Canada, wel een aantal keren goed in de zestien meter komen. Hij was daar alleen ongelukkig, want daar waren de ruimtes klein. Dat zag je ook aan Depay en Brobbey omdat het erg dicht bij elkaar zat. Het is wel altijd een jongen die een x-aantal keren in scoringspositie komt.”

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Eén Oranje-speler weet nu al dat hij op de bank zit op het EK: ‘Klote’

Een speler van Oranje heeft van Ronald Koeman gehoord dat hij op de bank gaat zitten tijdens het EK.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Derk62
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Straks hebben we meer mensen voor het groepsproces als spelers

Recht voor zijn raap
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Daarom gaat Nederland ook nooit een prijs winnen het is en blijft een kleuter school met allemaal egootjes die gestreeld moeten worden, Anders gaan ze huilen of krijgen ze heimwee. Als het even tegenzit. Andere landen hebben een 10 x mannelijkere mentaliteit dan onze (Hollandse) diva’s

Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Driessen ziet dit en Driessen ziet dat, per dag dus minimaal 5 berichten van deze kwakzalver, Telegraaf en Talpa gehaald op deze site is gewoon niet normaal en totaal niet objectief. Tel dat ook nog even de berichten over VI, oranjezomer, Noa de Mol, en de andere c-sterren bij op en we hebben de hele hersenspoel machine bij elkaar

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen