Doelpunt van Xavi Simons tegen Frankrijk na lange bedenktijd afgekeurd

21 juni 2024, 22:39   Bijgewerkt: 21 juni 2024, 23:16
Foto: © NOS

Een doelpunt van het Nederlands elftal is afgekeurd in de wedstrijd tegen Frankrijk. Bij een 0-0 stand dacht Xavi Simons te scoren, maar na een lange VAR-interventie keurde scheidsrechter Anthony Taylor de treffer af.

De grensrechter wees erop dat Denzel Dumfries hinderlijk buitenspel stond. Dumfries stond naast doelman Mike Maignan, toen Simons met succes op doel schoot. De spelers van Oranje vonden uiteraard dat het doelpunt geldig was, maar de Engelse arbitrage besloot anders. Videoscheidsrechter Stuart Attwell steunde het besluit om de goal af te keuren.

Artikel gaat verder onder video

Het afgekeurde doelpunt viel in de 69ste minuut van de wedstrijd en was de start van een goede fase van Oranje, dat zich gaandeweg de tweede helft beter onder de Franse druk wist uit te spelen.

Volg de wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk in ons liveverslag!

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ideale Oranje zonder één speler met Ajax-dna: ‘Toen is het begonnen’

Nooit in de moderne geschiedenis van Oranje was Ajax zo extreem ondervertegenwoordigd als nu in Duitsland.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

ah jammer man..het psg talent dat de franse selectie in de zeik heeft gezet met 1 goal..ultimate revenche voor t niet krijgen van een basisplaats bij psg..heel frankrijk zou t in 1 goal geweten hebben haha.. what can i say...next time gadget next time gadget in ieder geval niet verloren en zeker niet zo dik weggevaagd als de laatste keer..hier is best wat feestgedruis te horen vanuit t centrum

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen