Vermoedelijke opstelling Frankrijk: Deschamps wijst verrassende Mbappé-vervanger aan

21 juni 2024, 08:02
Foto: © Imago

Het meespelen van Kylian Mbappé bij Frankrijk in de kraker tegen het Nederlands elftal is al dagen onderwerp van gesprek, maar L’Équipe verwacht dat de aanvoerder in elk geval niet aan de aftrap verschijnt. Mbappé brak maandag tegen Oostenrijk zijn neus en wil zelf heel graag spelen, maar de Franse bondscoach Didier Deschamps laat hem vermoedelijk niet starten. Dat maakt de weg vrij voor Aurélien Tchouaméni.

Frankrijk boekte afgelopen maandag een zwaarbevochten zege op Oostenrijk, maar in de nasleep van dat duel ging het vooral over de gezondheid van Mbappé. De aanvaller brak in de tweede helft bij een botsing zijn neus en direct gingen er geluiden rond dat hij het restant van de groepsfase aan zich voorbij moest laten gaan. Maar dat lijkt niet het geval te zijn. De NOS bracht donderdagavond naar buiten dat Mbappé vrijdag dolgraag in actie wil komen tegen het Nederlands elftal. De kersverse nieuwe ster van Real Madrid testte op de laatste training een masker uit, wat erop zou moeten wijzen dat hij in de tweede groepswedstrijd ‘gewoon’ zijn opwachting kan gaan maken.

Artikel gaat verder onder video

Maar volgens L’Équipe gaat dat in elk geval niet als basisspeler gebeuren. Het Franse medium verwacht dat Deschamps met een versterkt middenveld gaat aantreden tegen Oranje. N’Golo Kanté, de grote uitblinker tegen Oostenrijk, Adrien Rabiot en Antoine Griezmann worden naar alle waarschijnlijkheid vergezeld door Tchouaméni. De middenvelder van Real Madrid moest in de eerste groepswedstrijd tegen Oostenrijk nog genoegen nemen met een reserverol. Volgens L’Équipe speelt Rabiot vrijdagavond in de rol van Blaise Matuidi, de lopende middenvelder op links tijdens het voor Frankrijk succesvol verlopen Wereldkampioenschap van 2018 in Rusland.

De voorbije dagen ontstonden er ook achterin zorgen bij Frankrijk. Dayot Upamecano, William Saliba en Theo Hernández lieten allemaal de groepstraining van woensdag aan zich voorbij gaan, maar lijken ‘gewoon’ fit genoeg te zijn voor een basisplaats tegen Nederland. Zij worden in elk geval allemaal aan de aftrap verwacht. Het doel wordt verdedigd door Mike Maignan en Jules Koundé completeert de achterhoede. Voorin behouden Ousmane Dembélé en Marcus Thuram hun basisplaats. Deschamps heeft als vervanger van Mbappé ook Olivier Giroud en Randal Kolo Muani achter de hand, maar lijkt dus te kiezen voor extra controle op het middenveld.

Vermoedelijke opstelling Frankrijk: Maignan; Koundé, Upamecano, Saliba, Hernández; Dembélé, Kanté, Tchouaméni, Rabiot; Thuram, Griezmann.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Topscorers EK 2024: de stand in de strijd om de Gouden Schoen

Hier vind je de volledige stand in de strijd om de Gouden Schoen van het EK 2024.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Met de pre-opstelling van NL in het achterhoofd, zal het een flinke klus worden voor het controlerende duo Schouten/Reijnders en met daarvoor Wijnaldum die naar ik vrees compleet overlopen gaat worden door het franse middenveld. Ik denk dan ook dat Wijnaldum de rust niet gaat halen...........

FredBreeuwsma06
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ik hoop dat Wijnaldum het beginsignaal ook niet gaat halen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen