Derksen haalt uit naar ‘zwakke en onprofessionele’ Koeman: ‘Dat kun je niet maken’

29 juni 2024, 11:11
Foto: © Vandaag Inside Oranje

Johan Derksen is kritisch op bondscoach Ronald Koeman. De analist vindt het ‘zwak en onprofessioneel’ dat niet hij maar Virgil van Dijk en Nathan Aké aanschoven voor de persconferentie. Volgens Derksen had Koeman zijn verantwoordelijkheid moeten nemen.

Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, vroeg tijdens het persmoment duidelijkheid bij de perschef Bas Ticheler over de afwezigheid van de bondscoach. “Er komt vanzelf weer een persconferentie met de bondscoach. Het is niet aan mij om nu te verantwoorden waarom Koeman er niet bij is", reageerde Ticheler, die ook een advies had voor Driessen. "Ik zou zeggen: kies ervoor om de vragen aan een van de spelers te stellen. Over dit soort dingen wil ik op een ander moment graag met iedereen van gedachten wisselen, maar ik vind het niet helemaal gepast om dat nu hier te doen."

Artikel gaat verder onder video

René van der Gijp begrijpt de kritiek van Driessen. Hij had er vandaag (vrijdag, red.) zeker moeten zitten. Na zo'n deceptie moet hij er zitten”, aldus Van der Gijp, die de situatie ook nuanceert, bij Vandaag Inside Oranje. “Het leuke van voetbal is ook wel weer dat er weer een volgende wedstrijd komt. We moeten dit ook gewoon nu afsluiten.”

‘Kun je niet maken’

“Ik vind überhaupt: dit land leeft zo mee met het Nederlands elftal. Dat is met geen land vergelijkbaar. Ik vind wel dat ze een morele verplichting hebben om naar het land toe hun PR te bedrijven. En dan niet dat een bondscoach, die overal verantwoordelijk voor is, er nu niet zit. Want als hij dadelijk met de cup naar huis gaat, nou dan wil hij wel uitgebreid geïnterviewd worden. Ik vind het heel zwak en onprofessioneel dat de bondscoach nu niet zegt: jongens, ik ben verantwoordelijk laat ze maar komen, ik zit er.”

Derksen blijft vervolgens benadrukken dat hij het onbegrijpelijk vindt dat Koeman zijn gezicht nu niet laat zien op de persconferentie. “Dat kun je niet maken met dagbladen die iedere dag een stuk moeten aanleveren. Dan vraag je om onzinstukken." Tafelgenoot Wierd Duk is het met Derksen eens. "Het is heel slecht voor zijn eigen PR."

‘Misschien leuk voor de Donald Duck’

Noa Vahle springt wel in de bres voor Koeman. De bondscoach zou na de wedstrijd tegen Oostenrijk (2-3 nederlaag) wel zijn verantwoordelijkheid hebben genomen voor de wanvertoning in Berlijn. De verslaggever verwacht dat Koeman op zijn vroegst maandagavond aan zal schuiven bij de persconferentie. “Dan moet hij in principe aanschuiven omdat dat de avond voor de wedstrijd is”, vertelt Vahle.

Bij het persmoment van zaterdag schoven Verbruggen en Reijnders aan en dat is een onbegrijpelijke keuze volgens Derksen. "Een volwassen journalist die analytische stukken wil maken komt niet voor Verbruggen of Reijnders. Misschien is dat leuk voor de Donald Duck...", besluit de analist kritisch.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Satirische video van afgekeurd Oranjedoelpunt gaat viraal

Een satirische video van de goal van Xavi Simons tegen Frankrijk gaat viraal op sociale media.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Misschien was een van de kinderen van Koeman wel jarig of geslaagd want dan schijn clowntje Derksen het wel allemaal goed en geweldig te vinden als je er niet bent

Marijke Herben
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

War een verschrikkelijke man, Derksen, . Dat je zo geld wilt en kunt verdienen, door alles en iedereen in de grond te trappen. Ik schaam mij voor dit soort Nederlanders. BAH!

RobindaRobot
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Derksen zelf zwak en onprofessioneel, kan alleen azijnzeiken op alles en iedereen met z'n jaren 50 moraal

KROTJE
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Derksen vindt dit......Derksen vindt dat......

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen