De Bruyne meermaals lastiggevallen tijdens Oekraïne - België, UEFA grijpt pas vlak voor einde eerste helft in

26 juni 2024, 19:06
Foto: © NOS

Kevin de Bruyne is tijdens de eerste helft van het duel tussen Oekraïne en België meermaals met een laserpen in de ogen geschenen. Het viel vooral op toen de 33-jarige middenvelder van Manchester City ging aanleggen voor standaardsituaties.

Na veertien minuten wilde De Bruyne een corner nemen, waarna iemand met een laserpen in het gezicht scheen van de middenvelder. Op dat moment leek de aanvoerder van de Belgen er geen last van te hebben. Dat was dik een kwartier later wel anders, toen hij na 33 minuten aanlegde voor een vrije trap en opnieuw in zijn gezicht geschenen werd. De Bruyne wachtte met het nemen van de vrije trap en wees direct naar de mogelijke dader in de tribune in een poging om scheidsrechter Antony Taylor te attenderen op de situatie.

Artikel gaat verder onder video

De Bruyne bleef echter slachtoffer van de laserpennen en het duurde vrij lang voordat de UEFA ingreep. Pas na 42 minuten werd er in het stadion omgeroepen om de laserstralen achterwege te laten. Op X vinden mensen de laserpennen ook onbegrijpelijk en wordt er zelfs gerept over valsspelen. Iemand anders trekt nog feller van leer. “Oekraïense fans die herhaaldelijk met de laser op de ogen van Kevin De Bruyne schijnen zijn lager dan het laagste niveau van uitschot.”

Volg de wedstrijd tussen Oekraïne en België ons liveverslag!

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 EK 2024: volledige programma, uitslagen en alle standen

Hier vind je de standen in alle groepen van het EK 2024.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heb toch al gezegd, dat de UEFA corrupt is. Zij wilden met alle geweld, dat de Oekraine door zou gaan. Maar dat is ze niet gelukt

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen