Coley Parry doorbreekt stilzwijgen en hekelt Vitesse: 'Simpelweg onverantwoordelijk'

19 juni 2024, 08:44
Foto: © Imago

Coley Parry, de grootste schuldeiser van het noodlijdende Vitesse, heeft na lange tijd weer eens iets van zich laten horen. In een uitgebreid statement hekelt de Amerikaanse investeerder de door algemeen directeur ad interim Edwin Reijntjes ingediende begroting voor komend seizoen, en komt de man die de club had willen overnemen ook met een 'handreiking' aan de Arnhemmers.

Vitesse had tot afgelopen maandag (17 juni) de tijd om een sluitende begroting in te dienen bij de onafhankelijke licentiecommissie van de KNVB, die zal moeten besluiten of de Arnhemmers volgend seizoen überhaupt van start mogen gaan in de Keuken Kampioen Divisie. Omdat het niet lukte om voor die deadline een akkoord te bereiken met een nieuwe clubeigenaar, heeft Reijntjes een versie ingediend waarin een begrotingstekort van zo'n vijf miljoen euro is opgenomen.

Artikel gaat verder onder video

De nieuwe eigenaar moet niet alleen garant staan voor het tekort voor komend seizoen, maar ook overeenstemming zien te bereiken met Parry over het bedrag dat Vitesse hem verschuldigd is. Dat lukte zowel een Amerikaanse als een Nederlandse overnamekandidaat vooralsnog niet. Parry schrijft dat zijn Common Group voorstel voor een afbetaling in termijnen van welke potentiële investeerder dan ook heeft ontvangen. "En de bedragen die in de media circuleren kloppen niet", voegt hij daaraan toe. Volgens de Amerikaan is niet de schuld die Vitesse bij hemzelf heeft uitstaan, maar het tekort voor volgend seizoen 'de grootste horde' voor potentiële investeerders en ook de belangrijkste reden om zich uiteindelijk terug te trekken.

Het indienen van een begroting zonder een garantstelling voor het tekort daarop, omschrijft Parry als een 'massive unforced error'. "De licentie op deze manier in gevaar brengen is simpelweg onverantwoordelijk", schrijft de Amerikaan verderop. "Beter een realistische, levende club dan een ambitieuze, dode club", vervolgt Parry. Die doet dan ook een beroep op Reijntjes en adviseur Paul van der Kraan om de verwachte uitgaven in de ingediende begroting naar beneden bij te stellen: "Dat, in combinatie met het kapitaal dat via de ongelooflijke crowdfundingsactie en door de leden van de business club is binnengebracht, is voldoende om het gat te dichten en een sluitende begroting te presenteren."

Handreiking
Daarnaast schrijft Parry dat ook hij 'zijn steentje wil bijdragen' aan het veiligstellen van de licentie. Zodra er een evenwichtige begroting ligt, zal de Common Group het terugbetalen van de lening aan Vitesse uitstellen tot juli 2025. "We hopen dat andere schuldeisers hetzelfde zullen doen, als ze dat kunnen", leest het. Sportmarketeer Chris Woerts reageert op X op het gebaar van de Common Group: "Feitelijk zegt Parry: 'Ik wil nog wel een jaartje wachten, maar ik wil mijn geld met een woekkerrente van twaalf (!) procent terug! Geen handreiking, geen opening, helemaal niets. En Vitesse zit helemaal klem!"

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

ik zie liever dat cole parry naar zn centen kan fluiten..geld lenen en de club als onderpand gebruiken met als enige doel wat rente te pakken op die lening..wat voor investering is dat joh??uiteindelijk neem cole parry helemaal niks over maar blijft wel kleven aan de club met zn sluiklening..iedere andere investeerder die ''geen'' geld heeft laat de club binnen een dag verder met rust.. geen zaken..ieder zn weg..en hoe graag je die centen ook terug wilt..als een club degradeert betekend dat echt verlies..en ook in geld..waar verliest cole parry geld in dit verhaal??omdat hij het geld geleend heeft is hij de winnaar ofzo??van welke winst??alleen lenen voor wat rente..wat investeer je..en als je investeerd mag je heus wel aan verdienen..maar ik vind 14,3 miljone kaartjes verkopen met een eurootje voor parry best kunnen..ook dan heb hij zn geld terug maar feitelijk wat helpt t?? dat de supporter kan zeggen onze kaartjes zij ntenminste duur en de gelredome is lekker luxe en rustig /uitgestorven..t geld van parry zijn luchtgebakken kastelen zn beloftes ook..een steentje bijdragen door op deadlineday effe de begroting af te kraken van de zijlijn en beetje roepen dat je geld terug wilt..ik weet niet die rus..en merab jordania dekten simpelweg de kosten die tekortkwamen..dat is wat vitesse van common group op hoopte want na 3 eigenaren die zo steeds de gemiste ambities aanvullen met geld is best goede manier..vitesse heeft wel degelijk een keer naar de titel kunnen grijpen met bony bijv..en ook daar betekend wedstrijden verliezen dat de club er ook verliezen maakt inclusief de investererders want een kampioensfeestje levert simpelweg meer op..in dat seizoen is t om een paar wedstrijden verlies misgelopen..maar ook daar is t verlies gewoon aan te duiden omdat de wedstrijd niet gewonnen is..viesse degradeert met een veelste groot stadion voor erste divisie..ook de knvb is een oen om te denken dat vitesse met uitverkochte zalen dikke sponser inkomsten t satdion in leven gaat houden in de eerste divisie..dus t mes snijd wel aan twee kanten..maar parry moet weg..verliezzen is verliezen en parry is ook gedegradeerd..en waardoor t komt? uiteidnelijk elke wedstrijd die in een seizoen gespeelt wordt daar wordt je op afgerekend..en dit is beetje harder dan verwacht eruit betkend voor vitesse er wel defenitief uit..die licentie gaat weg en die komt niet terug..een club van 100 jaar oud opgelicht voor een schijntje van 14,3 miljoen euro...dat is een schijntje heelaas voor een satdion met dak licentie en club van 100 jaar oud..kapitaal vernietiging ten top..en bijv aalbers kan ook wel janken..alles en iedereen kant eigenlijk nu beter doen dan wie er nu zit

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen