Canadese speler racistisch bejegend na harde tackle op Messi

21 juni 2024, 14:23   Bijgewerkt: 21 juni 2024, 14:55
Foto: © Imago

De Canadese verdediger Moïse Bombito is na afloop van de wedstrijd tussen Argentinië en Canada (2-0) op de Copa América racistisch beledigd via sociale media. De beledigingen begonnen na een harde tackle van de centrale verdediger op de Argentijnse sterspeler Lionel Messi.

De tackle vond plaats enkele minuten voor het einde van de wedstrijd, waarbij Bombito eerst de bal speelde maar vervolgens Messi ook raakte op de enkels. Dit leverde de Canadees vervolgens een stortvloed aan beledigende en kwetsende reacties op.

Artikel gaat verder onder video

De Canadese voetbalbond heeft in een statement inmiddels afstand genomen van de racistische uitingen. “Canada Soccer is zich bewust van en zeer verontrust door racistische opmerkingen die online zijn gemaakt en gericht zijn aan een van de spelers van ons nationale team na de wedstrijd van vanavond. We zijn in contact met de CONCACAF en de CONMEBOL over deze situatie.”

Ook Bombito zelf heeft via zijn Instagram gereageerd op de racistische drek die hij over zich uitgestort heeft gekregen. “My beautiful Canada. No room for that bs”, postte hij in een Instagram story. De FIFA zet in ieder geval alles op alles om racisme in het voetbal uit te bannen. Zo kondigde de wereldvoetbalbond deze week aan dat er tools in het leven zijn geroepen om spelers te beschermen tegen beledigingen op social media. Alle 211 lidstaten van de FIFA kunnen gebruikmaken van deze tools.

© Viaplay/Instagram Bombito

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Jack van Gelder keert Hélène Hendriks de rug toe na minutenlange monoloog

Jack van Gelder besluit Hélène Hendriks de rug toe te keren na een flauwe opmerking.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen