Brobbey begrijpt niets van kritiek Van Basten: ‘Zie hem hier nooit, serieus man…’

6 juni 2024, 10:32
Foto: © Imago/Ziggo Sport

Brian Brobbey kan niets met de kritiek van Marco van Basten op Ajax. De oud-topspits laat vaak zijn mening over de Amsterdammers horen, maar is volgens Brobbey nooit aanwezig op de club.

In gesprek met Ajax Life krijgt Brobbey de vraag of hij de mening van Van Basten serieus neemt. “Hij praat veel over de club, maar dat helpt de club niet”, begint de spits. “Ik zie hem hier ook nooit.”

Artikel gaat verder onder video

Ajax stelde Francesco Farioli twee weken geleden aan als nieuwe trainer. Zowel voor de aanstelling als erna had Van Basten flinke kritiek op de Amsterdammers over het binnenhalen van de Italiaan. “Ik vind het wel heel vreemd dat Ajax vanuit het niets met een naam komt die niets en niemand kent eigenlijk”, sprak San Marco half mei uit bij Rondo op Ziggo Sport.

Volgens Brobbey moet Van Basten niet zo negatief doen over Farioli. “Laatst ging het over de nieuwe trainer. ‘Haalt Ajax een trainer die ik niet ken’, zei hij. Dus? Serieus man…”, besluit hij.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Transfer naar Ajax plots zéér reëel na komst Farioli: ‘Hij houdt van spelers zoals hij’

Jeremain Lens en Derrick Luckassen denken dat de overgang van Francesco Farioli naar Ajax een gewenst effect gaat opleveren.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Van Basten geeft kritiek en loop te trappen tegen ajax omdat hij als trainer ooit bij ajax een pannekoek is genoemd

kib*
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ja dilima1966 door die supporter die hangend boven de spelersingang van de Arena om het 3e sterretje vroeg verwijzend naar het Ajaxlogo op zijn shirt wijzend en Marco werd toen woedend op die gast. Die gast riep ook geen pannenkoek, maar 'pannekoek' naar Van Basten. Dat was lachen toen man.

kib*
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Van Basten die toen hij bij Milan kwam hij door Gullit als een broertje moest worden 'opgevangen', zonder Gullit zou ik het niet weten of hij zijn latere successen zou kunnen krijgen in die harde competitie. Van Basten die samen met Gullit en Rijkaard voorafgaand aan de WK 1990 arrogant deden tegenover Mathëus, Klinsmann, Brehme, zij werden in de daaropvolgende 'spuugwedstrijd' door de Duitsers weg gespeeld en uitgeschakeld. Van Basten die in de strafschoppenserie van de EK1992 niet de tegenwoordigheid van geest had om Peter Schmeichel te verschalken en Oranje o.a. door hem daardoor uitgeschakeld werd. Voor het overige was Van Basten in zijn actieve periode een uitstekende spits. Maar als 'analist' is hij een zeur geworden en op zijn tijd is hij irritanter dan een Driessen.

vleermuis
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

ja maar van basten heeft wel gelijk..brobbey gaat het ek niet winnen voor ons en van basten weet dat al net als zoveel anderen..en driessen kan analiseren wat hij wilt hij heeft nooit een wedstrijd gespeelt en zeker geen prijs gepakt..tuurlijk dol ik driessen op een cruiff court en van basten waarschijnlijk niet...dus hij mag zeggen wat hij wilt toch

kib*
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

@Vleermuis, dat kan dat Van Basten gelijk -kan- hebben, maar het gaat mij niet om de kritiek op Brobbey, voor de goede orde Brobbey mag van mij ook door Ajax verkocht worden, maar wat mij bij Van Basten opvalt is dat zeuren en zeuren en op dit moment weet niemand wat Brobbey (niet) gaat presteren, er is nog geen 1 officiële wedstrijd gespeeld dus ook Van Basten niet, dus tot dan effe dimmen Marco.

vleermuis
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

ok ik vind ook wel dat van basten zeurt maar dat komt omdat hij heeft gewonnen,,en jah we hoeven brobbey niet gelijk af te serveren hij kan vast ook een omhaal..brobbey krijgt de kans dus jah hij moet natuurlijk winnen zodat ik buiten kan roepen dat ik de beste ben haha en driessen ook..koeman is de trainer hij heb t ek ook een keer gewonnen dus wee gaan t van hem leren nou:D..wie weet knalt memphis dr nog een paar in

kib*
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

@vleermuis, ook een prima standpunt en mening, je weet het maar nooit.

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Ja elke vorm van kritiek is natuurlijk verboden . Hoe men spreekt over een ajax legende zegt al genoeg . De houding van brobbey ook . V basten geeft kritiek omdat hij van ajax houdt en het beter wil hebben . Hij hoopt brobbey /ajax te prikkelen . Buiten dat zegt v basten niks raars en is hij zeker niet de enige die dat vindt .

Goku
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Beetje achterhaalt van Ajax Life om weken later deze vraag te stellen, zo blijf je dingen herhalen, net als op deze site. Brobbey, de meeste analisten komen niet in de stadions, maar kijken de beelden. Maar we zullen zien als jij, van Basten voorbij gaat qua niveau en prijzen. Voorlopig mag je zijn veters niet strikken.

FCJel
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ik denk dat je als brobby (of welke spits dan ook) zijnde alleen maar ja en amen kan zeggen op alles wat van basten je probeert mee te geven. Hij probeert hem te prikkelen, brobby moet echt nog veel meer laten zien in zijn positie als hij zo goed is als mensen zeggen. Hij is er nog lang niet.

kib*
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

@FCJel, IK zeg niet dat Brobbey erg goed is, regelmatig reageer ik met twijfels over Brobbey, van mij mag hij aan de hoogste bieder worden verkocht. Overtuig je zelf maar en lees mijn reacties over Brobbey. Als fijnproever ben ik betere Ajaxspitsen gewend, veel te veel om hen op te noemen, Brobbey hoort daar niet bij ook niet als kaatser, hij is geen Kluivert. Van Basten kan en hoeft Bryan niet te prikkelen, wel mevrouw Brobbey, altijd goed.

kib*
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Ach ja natuuuurlijk heeft Van Basten gelijijijijk. In de ogen van supporters van de concurrentie natuurlijk, want zij weten het altijd zo goed vooral als het om negatieve berichten die over Ajax gaan. Zo'n reactie is van bepaalde personen met een Ajaxtrauma wel te verwachten, het is een abonnement op Ajax artikelen. Laat ons voor het gemak eens in de plaats van Ajax een andere club als onderwerp van kritiek benoemen, nou dan raak je de snaartjes van de tere zieltjes. Plat gezegd, krijg het heen en weer en let op je eigen club, alsof daar altijd hosannah is.......geweest........de tijd zal het leren.......kantelpunt is waarschijnlijk al in aantocht..... Van Basten kan je in hetzelfde rijtje van Van Hanegem plaatsen, op -modern- voetbalgebied oude meuk, gedateerd, vergane glorie de één meer dan de ander, maar beiden denkend dat zij nog enige vorm van invloed zouden kunnen hebben, eerder irritant. Kijk als Sir Alex Ferguson of wereldkampioenen als Matheus, Zidane, Carnavaro, Messi wat van zeggen dan is het aannemelijker.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen