‘Borussia Dortmund wil langer door met Nederlander, deze week nog gesprekken’

6 juni 2024, 10:48
Foto: © Imago

Borussia Dortmund gaat deze week in gesprek met Chelsea over de toekomst van Ian Maatsen. De verliezend Champions League-finalist wil graag verder met de Nederlander, maar zou niet willen voldoen aan de afkoopsom in zijn contract in Londen.

Volgens Fabrizio Romano gaan Borussia Dortmund en Chelsea in de komende dagen met elkaar om de tafel over een transfer van Maatsen. De Nederlander heeft in Londen een afkoopsom van omgerekend 41,1 miljoen euro in zijn contract staan. Dat is een bedrag wat de Duitsers niet willen betalen.

Artikel gaat verder onder video

Naar verluidt zal het eerste bod van Borussia Dortmund rond de 25 miljoen euro liggen. Maatsen geldt in het Signal Iduna Park als prioriteit. Mocht Chelsea niet akkoord gaan met een lager bedrag dan de afkoopsom, zullen Die Borussen doorschakelen naar alternatieven.

Maatsen maakte in januari van dit jaar op huurbasis de overstap van Chelsea naar Borussia Dortmund. Daar ontpopte hij zich tot een belangrijke schakel. In de tweede seizoenshelft kwam de linksback in alle competities 23 duels in actie. Daarin scoorde hij drie keer en gaf hij twee assists. Afgelopen weekend speelde hij de finale van de Champions League, maar door een fout van de huurling kon Real Madrid de wedstrijd vlak voor tijd in het slot gooien.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 De Ligt waarschuwt voor rampscenario Oranje op EK

Matthijs de Ligt blikt vooruit op de wedstrijden tegen Polen, Frankrijk en Oostenrijk op het EK.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen