Borstkanker is terug bij Bartina Koeman (63): ‘Ik wil er open over zijn’

6 juni 2024, 16:23
Foto: © Imago

Bartina Koeman (63) is opnieuw getroffen door borstkanker, zo vertelt ze in een uitgebreid interview tegenover De Telegraaf. De vrouw van Nederlands elftal-bondscoach Ronald Koeman is openhartig over het feit dat de ziekte is teruggekeerd. Positief is dat de situatie op dit moment stabiel is.

In 2010 werd de vrouw van de bondscoach voor het eerst getroffen door borstkanker. Bartina Koeman werd geopereerd, kreeg een chemo en bestraling en zag de ziekte weggaan. “In 2018 kreeg ik last van mijn nek. Ik dacht aan een whiplash. Ik was op dat moment in Portugal en mijn arts daar zei: laat maar even een MRI-scan maken. Het bleek dat ik metastasis had: uitzaaiingen in de wervelkolom. Dat klinkt heel erg. Mensen denken dan vaak dat je meteen doodgaat. Maar het is goed te behandelen”, vertelt ze.

Artikel gaat verder onder video

De kanker bleef tot 2023 weg. Tot vorig jaar, toen artsen op een scan nieuwe activiteit zagen. “Mijn borstkanker is nu chronisch. Ik wil daar open over zijn, omdat ik hoop dat ik andere vrouwen met eenzelfde soort kanker daarmee misschien kan helpen”, zegt Bartina, die aangeeft dat ze sinds een jaar weer in de medische molen zit. “Om de drie à vier weken moet ik in Nederland zijn voor een behandeling in het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis.”

Artsen van het AVL vertelden de 63-jarige goed nieuws. “Er zijn wel vier, vijf planken met medicijnen. Je kunt hier oud mee worden. Dat geeft mij een fijn, positief gevoel. Ik maak me daar geen zorgen over. Als je reuma hebt, moet je ook je hele leven reumamedicijnen nemen”, aldus Koeman.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Frans Timmermans wordt uitgescholden op pijnlijk spandoek van voetbalsupporters

Supporters van MVV Maastricht hebben twee spandoeken opgehangen bij het Parkstad Limburg Stadion van aartsrivaal Roda JC.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Laurens1
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Hoog Story gehalte vandaag de dag. Veel vrouwen krijgen Borstkanker verdwijnen in de anomiteit! Omdat het de vrouw is van Koeman moet het extra aandacht hebben, jammer!

Sander17
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Kanker komt bijna altijd terug bij chemotherapie. Het is een schande dat ze dat nog steeds gebruiken en "alternatieve" methodes wegschuiven terwijl er miljoenen succes verhalen zijn over fenbendazole, ivermectine, b17 maar ja daar kijkt het "neutrale" kwf niet naar

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen