Saudi-Arabië dreigt opnieuw grote naam te verliezen: 'Na Henderson wil ook ploeggenoot Ronaldo terug naar Europa'

8 juni 2024, 17:06
Foto: © Imago

In navolging van Jordan Henderson, die afgelopen winter Al-Ettifaq verruilde voor Ajax, wil opnieuw een grote naam de Saudische competitie verruilen voor een terugkeer in Europa. Aymeric Laporte, ploeggenoot van Cristiano Ronaldo bij Al-Nassr, zou zelfs al persoonlijk rond zijn met een Spaanse club over een terugkeer in LaLiga.

Verdediger Laporte (30) legde in 2023 met Manchester City - de club die hij al sinds de zomer van 2018 diende - beslag op de Champions League. Net als ploeggenoot Riyad Mahrez besloot de oud-speler van Athletic Club uit Bilbao - die deel uitmaakt van de Spaanse selectie op het Europees Kampioenschap in Duitsland, de Premier League-club te verruilen voor Saudi-Arabië. Met Al-Nassr, waar behalve Ronaldo ook andere bekende namen als Sadio Mané en Marcelo Brozovic onder contract staan, greep hij afgelopen seizoen naast de Saudische titel. Al-Nassr eindigde als tweede, op ruime achterstand van kampioen Al-Hilal.

Artikel gaat verder onder video

Na één jaar zou Laporte echter alweer zijn uitgekeken op zijn Saudische werkgever, die afgelopen zomer 27,5 miljoen euro voor hem betaalde. Volgens de Italiaanse transferjournalist Rudy Galetti heeft de verdediger zijn zinnen gezet op een terugkeer naar zijn vaderland, en ligt er zelfs al een persoonlijk akkoord met een club uit LaLiga. Een eerste bod, ter hoogte van 7 miljoen euro, zou door Al-Nassr echter van tafel zijn geveegd. De club heeft momenteel een nieuwe, verbeterde aanbieding in beraad, schrijft Galetti op X.

Henderson keerde afgelopen winter al terug uit het steenrijke land in het Midden-Oosten. De ervaren Engelsman, die met Liverpool alles won wat er te winnen viel en 81 interlands voor zijn vaderland speelde, vreesde buiten de EK-selectie van bondscoach Gareth Southgate te gaan vallen en besloot zijn contract bij Al-Ettifaq af te kopen. Henderson tekende vervolgens bij Ajax, maar mede door blessures kwam hij voor de Amsterdammers maar twaalf keer in actie. Southgate besloot de routinier dan ook niet mee te nemen naar de eindronde in Duitsland.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Guardiola prijst voormalig Ajax-speler: ‘Hij behoort tot de vijf besten ter wereld op zijn positie’

Manchester City likt de wonden na de met 1-2 verloren FA Cup-finale tegen aartsrivaal Manchester United.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen