'Joey Veerman kun je zó op de plek van Toni Kroos bij Real Madrid neerzetten'

5 juni 2024, 09:00   Bijgewerkt: 5 juni 2024, 09:06
Foto: © Imago

Arnold Mühren meent dat Joey Veerman alle kwaliteiten heeft om Toni Kroos op te volgen op het middenveld van Real Madrid. De Europees Kampioen van 1988 toont zich in gesprek met de NOS diep onder de indruk van de kwaliteiten van zijn dorpsgenoot, die wat hem betreft afgelopen seizoen bij PSV heeft laten zien klaar te zijn voor een basisplaats in het Nederlands elftal.

Veerman is dé aangewezen vervanger van Frenkie de Jong in Oranje, menen zowel Mühren als Ronald de Boer in gesprek met de omroep. De middenvelder van FC Barcelona kampt met een enkelblessure, waardoor het nog altijd onzeker is of hij de eerste wedstrijd op het EK, op 16 juni tegen Polen, gaat halen. Bovendien zou Mühren voor een vertrouwd gezicht naast de Volendammer kiezen: "Als De Jong niet speelt, moet je met Veerman spelen. Als je Veerman en Schouten ziet spelen bij PSV, dan heb je geen reden om die uit elkaar te halen", meent de 73-jarige oud-middenvelder.

Artikel gaat verder onder video

"Europees hebben Schouten en Veerman bij PSV laten zien dat ze hun mannetje kunnen staan", vervolgt Mühren. Veerman beschikt zelfs over kwaliteiten die de Barcelona-speler niet heeft: "Er is geen Nederlander die de ballen zo neer kan leggen als Veerman. Ook De Jong niet." Dat is ook een wapen bij standaardsituaties, stipt Mühren aan: "Veerman kan net als De Jong aan het begin van een aanval staan, maar zijn grote voordeel is dat hij ook nog eens scoort en gevaarlijk is met vrije trappen en corners. Dat zeg ik overigens niet omdat ik ook uit Volendam kom. Ik kijk gewoon naar ieders kwaliteiten."

Kroos
Bovendien meent Mühren - net als Youri Mulder maandag bij Rondo verkondigde - dat Veerman klaar is voor een stap naar de absolute top. "Toni Kroos is gestopt bij Real Madrid. Daar kun je zo Veerman neerzetten. Die ballen die Kroos geeft, kan hij ook geven. Hij stuurt die sneltreinen voorin zo weg. Helemaal nu er met Kylian Mbappé nog een bijkomt." De Boer trapt echter een beetje op de rem: "Ik snap het idee. Als je kijkt naar de pass van achteruit van Kroos, dan lijkt Veerman, als je het een beetje door een oranje bril bekijkt, op hem. Maar Veerman is bij PSV hét mannetje. Laat het eerst nog maar een jaar in de Champions League zien met PSV."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Foppe de Haan geeft ideale Oranje-opstelling prijs voor EK

Foppe de Haan vertelt aan FCUpdate welke elf spelers hij zou opstellen bij Oranje.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ben het eens met Muhren alleen zou Veermannetje er eens werk van moeten maken om zijn fysieke weerstand op te pimpen ( net zoals Frenkie dat zou moeten) want hij laat zich nu toch nog wel vaak de kaas van het brood eten in duels. Voetballen kan ie maar is nog onvoldoende om een Tony Kroos of Luka Modric te worden. Denk ook dat ie ( voorlopig) in de basis gaat staan tijdens het EK.

Bean
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

volgens mij voetbalt muhren iets te vaak met swart.Daar ga je rare dingen van zeggen. veerman is niet eens close op dat niveau.

Goku
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Veerman vergelijken met Kroos 😂😂😂

gtsb 2.0
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ja he 🤣. Goeie voetballer geweest maar hij slaat wel erg door

Laurens1
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Enge paling die Veerman, beter eerst werken aan zijn mentaliteit. Mag nog niet in de schaduw staan van Kroos, welke een winnaarsmentaliteit heeft!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen