Analisten spreken schande over ‘Oranje-laatkomer’: ‘Hoe verzin je dit? Dit is niet oké!’

3 juni 2024, 20:05
Foto: © Imago

De analisten van ESPN zijn niet te spreken over het feit dat Tijjani Reijnders later aansluit bij het Nederlands elftal door zijn commerciële tripje met AC Milan naar Australië. De middenvelder, die veel kans maakt op een basisplaats bij Oranje, mist hierdoor de oefenwedstrijd tegen Canada wegens een jetlag. “Hoe verzin je dit?”, vraagt Kenneth Perez zich af tijdens Voetbalpraat van ESPN.

Reijnders reisde deze week met AC Milan af naar Australië om een oefenwedstrijd te spelen die voor na het einde van het voetbalseizoen gepland stond. De middenvelder sluit hierdoor pas aanstaande maandag aan bij het Nederlands elftal. De 25-jarige zal overigens op doktersadvies ontbreken in de eerste oefenwedstrijd van Oranje.

Artikel gaat verder onder video

AC Milan had de trip naar Australië gepland om de internationale naamsbekendheid te vergroten. “De aanwezigheid in Australië biedt de club de mogelijkheid om de groei buiten het veld voort te zetten en de positieve perceptie van het merk AC Milan op internationaal niveau te versterken", aldus de Rossoneri op de eigen website.

De analisten van ESPN vinden dat AC Milan hun spelers ‘gewoon’ naar diens EK-voorbereidingen had moeten sturen. “Spelers konden vanaf vandaag pas officieel opgeëist worden door nationale ploegen. Clubs hebben dan net weer een tripje tussendoor gepland… Zodat die spelers niet oproepbaar zijn…”, hekelt Maarten Wijffels.

“Reijnders heeft alles gespeeld, is altijd fit en een professionele speler… en dan bezorg jij (AC Milan, red.) hem een jetlag. Vlak voor een EK… Dat is echt niet oké”, gaat de verslaggever van het Algemeen Dagblad. “Hij mist hierdoor een week voorbereiding”, vult Martijn Krabbendam.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Memphis Depay ziet geheim wapen voor Oranje: 'Niet iedereen beseft hoe belangrijk het is'

Memphis Depay hoopt dat het Nederlands elftal tijdens het EK massaal wordt gesteund door meegereisde voetbalfans.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

BENNINK24
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Het een of het ander !!! waar lig dan nog het belang ???

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen