Alle handtekeningen zijn gezet: Chelsea presenteert opvolger Pochettino

3 juni 2024, 16:20
Foto: © Imago

Chelsea heeft de opvolger van Mauricio Pochettino in huis gehaald: de Italiaan Enzo Maresca. Hij komt over van de kampioen van het Championship: Leicester City.

Chelsea kocht afgelopen transferwindows voor honderden miljoenen aan spelers, maar dat bleek niet genoeg voor Champions League-voetbal komend seizoen. Toch werd niet verwacht dat Pochettino na het seizoen ontslagen zou worden, aangezien er duidelijk verbetering zat in de resultaten van The Blues en de Argentijn een echte 'projecttrainer' is. Zo won de Londense club de laatste vijf wedstrijden van de competitie en eindigde het niet in de middenmoot, waar het een groot deel van het seizoen bivakkeerde, maar op de zesde plek. Toch besloten beide partijen dat het 'einde van de weg' was bereikt.

De club onder leiding van de Amerikaan Todd Boehly ging weer op zoek naar een nieuwe trainer. Al snel werden de namen van Kieran McKenna en Maresca genoemd. Redelijk bekende namen in Engeland vanwege hun prestaties in het Championship, maar voor het grote publiek onbekenden. McKenna promoveerde twee jaar op rij (!) met Ipswich Town, maar blijft die club ook trouw in de Premier League volgend seizoen. Maresca was eerder kortstondig coach van Parma en werd in 2022 assistent van Pep Guardiola. Na het aannemen van de rol van hooftrainer bij Leicester in 2023, werd hij gelijk kampioen op het tweede niveau. Maresca durft de stap naar Chelsea vervolgens wel aan, wat de afgelopen jaren toch een trainerskerkhof is gebleken.

Artikel gaat verder onder video

Volgens Fabrizio Romano zijn beide partijen tot een overeenkomst tot 2029 gekomen. Chelsea moet Leicester overigens nog een transfersom van meer dan 10 miljoen euro betalen, aangezien de Italiaanse coach nog een doorlopend contract had. Op het officiële account van de Londense club werd maandag het aantrekken van de 44-jarige Maresca gedeeld, zoals hieronder te zien.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 EK 2024: De (voor)selecties van alle landen op een rij

Het EK gaat spoedig van start, dus beginnen de voorselecties en definitieve selecties van de deelnemers binnen te druppelen.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Weer een Latijnse coach, nu een Italiaan. Zouden de Latijnse/Zuid-Amerikaanse coaches toch wel de beste zijn ? In de PL krioelt het van de Latijnse coaches en zij doen het goed en ze zijn gewild.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen