Kroes en Farioli nemen geen 'halve maatregelen' bij Ajax: 'Totaal ander signaal dan Steijn gaf'

21 juni 2024, 09:58   Bijgewerkt: 21 juni 2024, 14:01
Foto: © Imago

Alex Kroes en Francesco Farioli zijn beiden weliswaar nog niet heel lang werkzaam in Amsterdam, maar hebben al flink wat maatregelen genomen om van Ajax weer een échte ‘topclub’ te maken. De Nederlandse recordkampioen heeft na twee dramatische seizoenen wat recht te zetten en daarvoor moet veel gebeuren. De selectie moet onder meer ‘fitter’ en ‘gretiger’ worden.

Volgens Het Parool hebben Farioli en Kroes ‘geen halve maatregelen’ genomen. Ajax was in de voorbije twee seizoenen zowel binnen als buiten de lijnen een rotzooi. Na de vijfde plaats in de Eredivisie, een roemloze aftocht in Europa én de historische bekeruitschakeling tegen Hercules staat komend seizoen in het teken van eerherstel. Maar binnen Ajax wordt er vooral waarde gehecht aan een topsportklimaat, dat de afgelopen jaren ver te zoeken was in Amsterdam. Onder leiding van Farioli en technisch directeur Kroes moet de selectie beter in balans raken, en fitter en gretiger worden dan de afgelopen twee seizoenen. Ook moeten er duidelijke spelpatronen worden ingesleten. Ajax moet, kortom, weer een echte topclub worden in plaats van een wannabe, zo klinkt het.

Artikel gaat verder onder video

Daarvoor zijn Farioli en Kroes al flink aan de slag gegaan. Zo staan er bedden op de Toekomst, waarop spelers tussen twee trainingen moeten rusten. De bedden staan op een zaaltje, om het groepsgevoel te vergroten, weet de Amsterdamse krant. Daarnaast worden spelers ook geacht om in de morgen op de club te verschijnen voor het gezamenlijke ontbijt. Ze moeten langer op de club blijven dan de afgelopen seizoenen gebruikelijk was. Ter illustratie: vorig seizoen verzochten spelers trainer John van ’t Schip om een extra training, op een van de drie ingeplande rustdagen in een week. Ook het spelersverblijf heeft een update gekregen, ‘om de indruk te versterken dat de voetballers in een nieuwe omgeving zijn aangekomen’.

Henderson

Ajax wil het verleden laten rusten en bouwen aan een rooskleurige toekomst. Farioli en Kroes proberen er meteen gestalte aan te geven. Volgens Het Parool geven beiden zelf het ‘goede’ voorbeeld. De voorbije weken waren ze steeds vroeg op de Toekomst en gingen ze ’s avonds pas na tienen naar huis. Dat is een totaal ander signaal dan trainer Maurice Steijn gaf, die tijdens de sportieve malaise op vrije dagen naar Ibiza vloog. Farioli voerde woensdag al individuele gesprekken met de spelers, die ook tests en metingen ondergingen. Het Parool denkt dat vooral Jordan Henderson dit allemaal zal kunnen waarderen. Hij verwonderde zich sinds z’n komst naar Amsterdam over het gebrekkige professionele klimaat, dat mede ten grondslag ligt aan de tegenvallende prestaties, zo leest het.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Alex Kroes dreigt de plank volledig mis te slaan bij Ajax

"Dit zou écht een enorme fout zijn", klinkt een waarschuwing aan Ajax van Tomislav Filipovic.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

kib*
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Als deze maatregelen nodig blijken te zijn, wat waren de coaches en de verantwoordelijke staven de afgelopen 2 seizoenen dan slecht bezig zeg. De conditie van die verwende speler(tjes) was de afgelopen 2 seizoenen ook zichtbaar slecht. De Ajaxspelers werden door spelers van laag geklasseerde clubs zelfs door die van Hercules er uit gerend. Misschien te voorbarig, maar ik hoop dat de nieuwe aanpak vruchten gaat werpen. Ik verwacht wel trammelant en pogingen van verzet van en door (in volgorde) Berghuis, Bergwijn, Brobby. Berghuis zal de grootste troublemaker zijn.

dilima1966
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Zowel binnen het veld als er buiten twee jaar een tering zooie gewoon hard in grijpen zowel spelers als het Bestuur

balletje rond
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Jeetje de de algehele reddingsbrigade is binnen het lek is boven Wat een feest zijn alweer bijna kampioen met Kerst of zijn ze dan alweer gevlogen (ik denk van wel) Stumpers zijn het ook die het geweldige commentaar leveren hierboven ,de pannenkoeken

Colin
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Maar precies zoals de tekst zegt, Steijn vloog tussendoor even naar Ibiza. Dit kan gewoon niet op het moment dat het slecht gaat. Dan moet er gewoon keihard gewerkt worden.

dilima1966
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Niet alleen dat. Team draaide als een hark een keer per week trainen en totaal geen conditie hebben de spelers en dat kan niet als professioneel club

CG
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Eerst een flinke reorganisatie naar een maximaal perfectie !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen