Ajax wordt met de grond gelijk gemaakt: 'Dit is het schoolvoorbeeld van idioot beleid!'

5 juni 2024, 21:00
Foto: © Imago

ESPN-commentator Vincent Schildkamp is niet te spreken over de wijze waarop Ajax is omgegaan met de Portugese aanvaller Francisco Conceição, zo geeft hij woensdagavond aan in het programma Voetbalpraat van ESPN. Schildkamp vindt dat de Portugees international, die in zijn eerste seizoen bij Ajax geen potten wist te breken, langer de tijd had moeten krijgen.

Woensdag is door Ajax bekendgemaakt dat Conceição voor 10,5 miljoen euro -  de hoogte van de koopoptie die opgenomen was in het huurcontract met FC Porto - vertrekt bij de Amsterdamse club. Conceição kende bij FC Porto een goed seizoen in zijn geboorteland, maar had vorig jaar moeite zich aan te passen aan Ajax:  "Wat hij nu laat zien, dat heeft hij bij Ajax niet helemaal laten zien. Als hij wat langer de tijd had gekregen, dan had hij dat hier misschien ook wel gekund", reageert Anco Jansen, net als Schildkamp te gast in het programma, als eerste op het definitieve vertrek van de aanvaller bij Ajax.

Artikel gaat verder onder video

Dat Ajax na een, sportief en bestuurlijk gezien, moeilijk seizoen al geen toekomst meer in Conceição, stoort Schildkamp mateloos: "Het is toch het schoolvoorbeeld van idioot beleid als je geld betaalt voor een jongen waar je potentie in ziet, die toen al jeugdinternational van Portugal was... Het was niet eens een hele dure aankoop", doelt Schildkamp op de vijf miljoen euro voor de Portugese vleugelspeler heeft betaald: "Dan kijk je het toch een tijdje aan? 

Schildkamp vindt het zonde voor de Amsterdammers, aangezien hij denkt dat Ajax veel plezier aan Conceição had kunnen beleven óf een flinke transfersom voor de rechtsbuiten had kunnen ontvangen. Dat aanvallers te weinig kansen krijgen in de Johan Cruijff ArenA, vindt Schildkamp sowieso al een probleem bij de Amsterdammers: "Mikautadze is ook nooit serieus genomen", doelt hij op de Georgische aanvaller, die na een slecht eerste half jaar direct verhuurd (met een optie tot koop, inmiddels gelicht) werd.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Daley Blind doet anderhalf jaar na vertrek opvallende onthulling over Ajax

Daley Blind kijkt nog altijd met een pijnlijk gevoel terug op zijn vertrek bij Ajax. 

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

CG
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Ik zeg wel minimaal 6 jaar dat het beleid bij Ajax ver ondermaats aanwezig blijft. Geen wonder dat jaarlijks de CL niet goed gespeeld wordt of niet wordt behaald wat tot heden sterk bewijst. Cruijff zou zeggen : Klinkt logisch. !!!

KROTJE
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Conceicao kreeg heel weinig kansen bij Ajax en dat kwam omdat Berghuis hem in de weg stond en Schreuder als copie van Ten Hag steeds bleef rekenen op reputaties zoals een Berghuis en een Bergwijn ook als zij op die momenten niks brachten. Heitinga, Van 't Schip deden precies hetzelfde met alle gevolgen van dien. Ik ben dan ook blij dat er nu een buitenlandse trainer gekomen is en dan ook ééntje die met zijn staf 'ver' van Ajax staat en dus ook blanco tegenover de oude ploeg van Ajax is. Mikautadze is ook een voorbeeld van de 'verwaarlozing' door de coach(es) van Ajax en daarvoor Luca die nu een hele goede transfer gaat maken. Kudus werd ook niet naar waarde ingeschat. Helaas.

Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Die Conceicao is veel te druk en te ongecontroleerd aan de bal is geen Ajax voetballer te veel een ongeleid projectiel

KROTJE
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Kan kloppen Beukemap, maar op de momenten dat hij mocht meedoen was hij beter dan Berghuis. Trouwens bij Porto en het Portugese elftal zijn ze blij met hem.

CC1960
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ach we weten het nu wel, hoe lang gaat het gezeur duren?? als er nou iets nieuws is oke, maar iedereen verteld hetzelfde verhaal. van de ex voetballers tot aan de kantinejuffrouw spreken elkaar allemaal na. Volgend seizoen nieuwe ronde nieuwe kansen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen