Update: Mokio definitief naar Ajax, contractduur lekt uit

23 juni 2024, 12:56   Bijgewerkt: 23 juni 2024, 13:14
Foto: © Imago

Ajax heeft de strijd om de zestienjarige Jorthy Mokio gewonnen, zo schrijft Voetbal International. De jonge verdediger is zo goed als rond met de Amsterdammers en heeft aangegeven graag naar de Johan Cruijff ArenA te willen.

Met het binnenhalen van Mokio troeft Ajax onder meer PSV af. Ook de Eindhovenaren wilden zich met het talent versterken, maar die tasten dus mis. Zaterdag kwam al naar buiten dat het tevens geïnteresseerde FC Barcelona moest afhaken wegens financiële redenen.

Artikel gaat verder onder video

De zestienjarige centrale verdediger maakte afgelopen seizoen al zijn opwachting in het eerste elftal van KAA Gent. Die club wilde dolgraag met hem verder, maar was niet succesvol in de pogingen hem uit de handen van andere clubs te houden.

Bij Ajax heeft Mokio een ambitieus meerjarenplan gepresenteerd gekregen. Daar ziet de verdediger het wel in zitten, waardoor hij graag de stap naar Amsterdam wil maken. Het talent zal vermoedelijk gaan spelen voor Jong Ajax terwijl hij meetraint met het eerste elftal.

Update: Mokio tekent voor drie jaar in Amsterdam

Volgens journalist Sacha Tavolieri gaat Mokio een contract voor drie jaar tekenen bij Ajax. Volgende week staat er nog een laatste overleg op het programma de overstap af te ronden. De Belg zal meetrainen bij het eerste elftal, maar zijn wedstrijden spelen voor Jong Ajax.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Alex Kroes dreigt de plank volledig mis te slaan bij Ajax

"Dit zou écht een enorme fout zijn", klinkt een waarschuwing aan Ajax van Tomislav Filipovic.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

CG
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Eindelijk dat er iets positiefs bereikt is voor de lange termijn? Hopelijk dat dit snel zichtbaar tot stand wordt gebracht aangezien er een meerjarig voetbalcontract nu voor hem op tafel ligt !!!

AKers21
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

De grootste hoop is dat ze hem op het rechte pad kunnen houden want 16 jaar... In Pnom Pen aan de amstel..... Of mag zijn familie wel nareizen?

boyke
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

En dan straks roepen we hebben wel hele goede jeugdspelers opgeleid. Dat ze jeugd kunnen strikken is natuurlijk niet verkeerd maar kom straks niet aan van uit eigen jeugd opgeleide speler staan in het eerste team. Zag ook voorbij komen de schuld van Overmars dat de jeugd niet goed meer is. Waar komt die onzin vandaan. Nog steeds rancune tegen de beste man die AJAX groot heeft gemaakt. Het is bijzonder jammer dat een Overmars zo behandeld wordt ook al heeft hij iets fout gedaan, dan nog blijft het een grootheid en de jeugd heeft Overmars zeker niet kapot gemaakt, dat ligt aan het gehele beleid wat belabberd was . Ook de haat en nijd hier onder elkaar is om van te smullen bedoel janken. wat een stel kleuters als je iets zegt over AJAX voor welke club je ook bent breekt meteen de hel los.
Laat elke club in zijn waarde en wat die doen is hun zaak en ga elkaar niet liggen afzeiken. Als AJAX graag jeugd wil kopen moeten ze dat doen, dat doen andere clubs ook. Ga er maar trots op dat je ze kunt binnenhalen, alleen het gezegde van we hebben PSV afgetroefd is toch zo kinderachtig.

Copa
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Hoe kan Barcelona om financiële redenen afhaken als het om een 16 jarige gaat (die niets kost)

balletje rond
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

stelletje ouwe wijven kletsers hierboven Krotje en Storm voorop de dwaaslichten

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen