‘Ajax troeft Bayern München af en haalt oud-jeugdtrainer terug naar Amsterdam’

26 juni 2024, 11:54
Foto: © Imago

Ajax gaat aan de haal met Willem Weijs, zo weet Transferwatch. Eerder was hij vier seizoenen jeugdtrainer bij de Amsterdammers, die hem uit handen houden van Bayern München.

De 37-jarige Weijs had het afgelopen seizoen voor het zeggen bij FC Eindhoven. Daarmee eindigde hij op de veertiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Na één seizoen gingen de trainer en de Eindhovenaren uit elkaar. Inmiddels lijkt het dus tot een terugkeer bij Ajax te komen, waar hij naar verwachting aan de slag gaat als trainer van Onder 19.

Artikel gaat verder onder video

Weijs begon zijn carrière als trainer in de jeugdopleiding van PSV, maar maakte in 2013 de overstap naar de opleiding van Ajax. Daar vervulde hij vervolgens vier seizoenen de functies van jeugdcoach en techniektrainer. Na periodes bij NAC, Willem II, Anderlecht en Lommel SK keert hij nu terug in Amsterdam.

Bij Anderlecht was Weijs actief als assistent van Vincent Kompany. De Belg verruilde eerder deze zomer het gedegradeerde Burnley voor Bayern München en hoopte Weijs mee te nemen naar Zuid-Duitsland. Uiteindelijk ging dat niet door, want de trainer verkoos een terugkeer bij Ajax boven een rol in München.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Alex Kroes dreigt de plank volledig mis te slaan bij Ajax

"Dit zou écht een enorme fout zijn", klinkt een waarschuwing aan Ajax van Tomislav Filipovic.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Ajax is links rechts bezig om jeugd spelers binnen te halen laten ze eerste maar het eerste elftal maar eens versterken wat tot nu toe alleen allelei namen vallen zonder dat er wat gebeurt

Goku
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

En vergeet niet dat jullie over 3 weken volgens mij al de 1ste wedstrijd hebben.

dilima1966
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Nou goku Ik zie het somber in voor ajax dat het Europese voetbal weer niet gaat Met dit team wat ze nu hebben zullen ze geen hoge stand voetbal laten zien

CG
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Ik had 5 weken geleden al gezegd dat Ajax 4 spelers vanaf 24 jaar moest halen. Aan een 16 jarige speler hebben we niets !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen