'Ajax hernieuwt interesse in veelbesproken target van Sven Mislintat'

5 juni 2024, 09:14   Bijgewerkt: 5 juni 2024, 09:32
Foto: © Imago

Ajax is opnieuw geïnteresseerd in de Armeense middenvelder Eduard Spertsyan, schrijft de Italiaanse journalist Rudy Galetti op X. Vorig seizoen was de speler van FK Krasnodar óók al in beeld in de Johan Cruijff ArenA, maar kwam de interesse in de speler die actief is in de Russische competitie de Amsterdamse club op veel kritiek te staan.

Galetti schrijft dat Ajax reeds contact heeft met Spertsyans huidige werkgever over een zomerse transfer van de Armeens international. "De club is van plan de druk op de speler binnenkort op te gaan voeren", weet de Italiaan. Ajax is echter niet de enige kaper op de kust: volgens Galetti wordt Spertsyan ook gevolgd door clubs uit België en Frankrijk. Het Italiaanse SS Lazio zou zich daarentegen niet in de strijd hebben gemengd.

Artikel gaat verder onder video

Spertsyan is een rechtsbenige aanvallende middenvelder, die zowel op 'tien' als vanaf de flanken kan spelen. De in het Russische Stavropol geboren voetballer doorliep de jeugdopleiding van Krasnodar, maar speelt zijn interlands voor Armenië. Afgelopen seizoen kwam hij tot 29 competitiewedstrijden, waarin hij elf keer scoorde en zeven keer als aangever fungeerde bij een treffer van een teamgenoot. Met Krasnodar eindigde hij in de Russische Premier League als tweede, op één enkel puntje van landskampioen Zenit.

Kritiek
In de transferzomer van 2023 was Spertsyan ook al in beeld bij Ajax. Dat kwam de club op veel kritiek te staan, gezien de nog altijd voortdurende oorlog in Oekraïne menen velen dat zakendoen met een club uit Rusland not done is. Zo meende econoom David Tomic van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) dat Nederlandse bedrijven, inclusief voetbalclubs, 'zich verre moeten houden van transacties met Russische bedrijven'. VVCS-voorzitter en geboren Oekraïner Evgeniy Levchenko liet op zijn beurt weten dat Nederlandse clubs 'geen bloed aan hun handen moeten willen hebben' en stelde: "Iedereen die geld naar Rusland overmaakt, participeert indirect in de oorlog."

Twente
In de winterstop van het voorbije seizoen kwamen er vergelijkbare reacties als hierboven toen duidelijk werd dat FC Twente zaken wilde doen met Spartak Moskou. Hoewel de club liet weten intern behoorlijk te hebben getwijfeld, werd uiteindelijk besloten om het vertrek van Manfred Ugalde naar de werkgever van Quincy Promes niet in de weg te staan. De Tukkers ontvingen naar verluidt een niet te weigeren transfersom van zo'n vijftien miljoen euro (inclusief bonussen) voor de Costa Ricaan.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Transfer naar Ajax plots zéér reëel na komst Farioli: ‘Hij houdt van spelers zoals hij’

Jeremain Lens en Derrick Luckassen denken dat de overgang van Francesco Farioli naar Ajax een gewenst effect gaat opleveren.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Alles waar Sven Mislintat in geloofde niet doen die man heeft alleen maar ellende spelers gebracht

CG
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Als hij écht goed is dan de zaak heel snel afhandelen, iets waar Ajax voor minimaal 70 procent niet goed in is omdat andere clubs Ajax twee stappen voor zijn met de afhandeling. Ajax heeft dat teveel laten zien !!!

SjackBlack
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

De Levchenko is niet tegen handel met clubs uit Ukraine waarbij exact hetzelfde mechanisme opgaat. Dit laat meteen de mate van hypocrisie zien. Gewoon een dikke middelvinger naar alle jankballetjes en die speler gewoon halen. Dat gejank duurt max 2 weken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen