Ajax kent tegenstander in tweede voorronde Europa League

19 juni 2024, 13:09   Bijgewerkt: 19 juni 2024, 13:21
Foto: © UEFA.com

Ajax is bij de loting voor de tweede voorronde van de Europa League gekoppeld aan het Servische Vojvodina Novi Sad. De nieuwe hoofdtrainer Francesco Farioli maakt op donderdag 25 juli zijn officiële debuut op de bank als de Amsterdammers met een thuisduel beginnen aan het tweeluik. Een week later, op donderdag 1 augustus, staat de return in Servië op het programma.

Ajax genoot tijdens de loting, die werd verricht in het Zwitserse Nyon, een beschermde status. Daardoor wist de nummer vijf van het afgelopen Eredivisieseizoen op voorhand al wist dat het op papier sterkere tegenstanders als Sporting Braga (Portugal), Trabzonspor (Turkije), Rapid Wien (Oostenrijk) en Cercle Brugge (België) zou ontlopen. Eerder op de woensdag vond al een voorloting plaats, waardoor de Amsterdammers ook al wisten dat Panathinaikos (Griekenland), Maccabi Petah Tikva (Israël) en de winnaars van de eerste rondeduels IF Elfsborg (Zweden) - Pafos FC (Cyprus) en Paksi FC (Hongarije) - Corvinul Hunedoara (Roemenië) niet uit de koker zouden kunnen rollen.

Artikel gaat verder onder video

Daardoor bleven Kilmarnock FC (Schotland), Silkeborg IF (Denemarken), Vojvodina Novi Sad en de winnaars van Ružomberok (Slowakije) - FC Tobol (Kazachstan) en KF Llapi (Kosovo) - Wisla Krakau (Polen) over als mogelijke tegenstanders van de Amsterdammers. Het is dus Vojvodina geworden geworden.

Als Ajax de dubbele confrontatie met de Serviërs in eigen voordeel beslist, moet de club nog twee kwalificatierondes (de derde voorronde plus de play-offs) door zien te komen om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Europa League.

Wat weten we van Vojvodina?
De aankomende tegenstander van Ajax eindigde afgelopen seizoen als nummer vier van de Servische Super Liga, op ruime afstand van landskampioen Rode Ster Belgrado. Vojvodina verloor eveneens de bekerfinale tegen de hoofdstedelingen, die met een 1-2 zege de dubbel voor zich opeisten. Dusan Tadic, tot vorig jaar aanvoerder van Ajax, is vermoedelijk de bekendste oud-speler van Vojvodina. De Serviër doorliep de jeugdopleiding van de club en debuteerde er in het betaald voetbal, alvorens FC Groningen hem in 2010 naar Nederland haalde. Van de huidige selectie van de club zijn geen spelers actief op het EK in Duitsland.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Farioli scoort punten op tweede werkdag bij Ajax: ‘Laat gelijk zien hoe hij er in staat’

Terwijl het EK in volle gang is, bereidt Ajax zich al voor op het nieuwe seizoen.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Goku
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Appeltje eitje

Storm
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Dat zeg je expres. Het slaat helemaal nergens op. Ajax zit in een fase waarin elke tegenstander moeilijk kan zijn. Dat weet jij net zo goed als ieder ander. Appeltje eitje bestaat nu niet voor Ajax. Bovendien ken je die club helemaal niet dus je weet nul komma nul over hun kwaliteiten.

Goku
Link gekopieerd!
    30
    + 1
avatar

Nee verwacht dat Ajax deze ronde met gemak gaat overleven. Denk in de laatste voorronde dat ze pas een tegenstander van formaat krijgen.

Goku
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

PS; AZ winst en gelijk, verder heeft de club bijna niets van betekenis gespeeld in Europa

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Als je hierdoor wordt uitgeschakeld, kan je beter afzakken maar de kkd.

Ajeto!
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Tot een jaar of 3 geleden zou het een oefenpotje zijn. Maar goed nou kan Farioli laten zien of hij zijn gewicht in goud waard is

KROTJE
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Servische voetbal(lers) mag je niet onderschatten. Het is te hopen dat Ajax tegen die tijd een complete selectie heeft.

Goku
Link gekopieerd!
    30
    + 1
avatar

Maar met de huidige selectie moet dit toch haalbaar zijn, gezien de laaste weken van de competitie

KROTJE
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

@Goku, Ik ben er niet zo zeker van plus dat Ajax het 'nieuwe' Ajax is met andere spelers die nog niet op elkaar ingespeeld zijn. En er is door het EK weinig voorbereidingstijd.

CG
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Servië is überhaupt een zéér goede sportland, zowel in de zomer als winter. De huidige selectie van Ajax kan nu laten zien waar ze kwalitatief echt aan toe zijn !!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen