Ajax bereikt akkoord en haalt Noors toptalent naar Amsterdam

23 juni 2024, 13:37
Foto: © Imago

Ajax heeft overeenstemming bereikt met het Noorse Lillestrøm SK over de transfer van toptalent Daniel Skaarud, zo meldt Voetbal International. De zestienjarige buitenspeler stond al langere tijd op de radar van de Amsterdammers, die de jeugdinternational indruk zagen maken tijdens een stage.

"Na lang onderhandelen zijn de clubs het eens geworden over een transfersom", meldt VI-verslaggever Tim van Duijn. Hoewel het exacte bedrag dat Ajax kwijt is voor de speler niet bekend wordt gemaakt, spreekt Van Duijn van 'meerdere tonnen', een bedrag dat bovendien door bonussen nog wat hoger kan komen te liggen.

Artikel gaat verder onder video

Ajax was niet de enige club die Skaarud, international van Noorwegen Onder-17, op de korrel had. Volgens Van Duijn mocht de speler zich ook verheugen in belangstelling vanuit de Engelse Premier League, maar koos Skaarud zelf uiteindelijk voor een overstap naar De Toekomst. Bij Ajax zal de Noor in eerste instantie aansluiten bij de Onder-19.

Skaarud is de tweede speler die deze zondag definitief naar Amsterdam lijkt te gaan verkassen. Eerder op de dag werd duidelijk dat het Belgische toptalent Jorthy Mokio van KAA Gent, eveneens zestien jaar oud, ook voor Ajax heeft gekozen. De verdediger stond ook in de belangstelling van PSV en in een eerder stadium van FC Barcelona, maar zal naar verwachting komende week zijn handtekening onder een driejarig contract gaan zetten in Amsterdam. In tegenstelling tot Skaarud zal Mokio direct gaan meetrainen met de hoofdmacht van de nieuwe trainer Francesco Farioli, maar zijn wedstrijden voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie gaan spelen.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Farioli scoort punten op tweede werkdag bij Ajax: ‘Laat gelijk zien hoe hij er in staat’

Terwijl het EK in volle gang is, bereidt Ajax zich al voor op het nieuwe seizoen.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Je moet nu eenmaal keuzes maken in het leven en deze jongen neemt de verkeerde keuze.

KROTJE
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Zinhagel, Skaarud, Henrion, Mokyo, Steur, Rijkhoff, Godts, Hlynson en nog meer jeugd van de Onders, lekker man, laten ze maar het heen en weer krijgen daar aan de overkant, de afgunstberg groeit met de dag, heerlijk weekendje.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Zinhagel gaat naar Feyenoord. Jammer joh.

KROTJE
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Dacht het niet, maar als het zo is zie het maar als -ontwikkelingshulp- van Ajax, eerder al Q. Timber, ha ha ha.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Die kwam graag terug vond het bij Feyenoord beter geregeld. Wen er maar aan . De toekomst kan je opdoeken er komt geen jeugd door. En als ze meedoen zijn ze meteen afgeschreven. Wat zal jij jaloers zijn. Lach nog maar lekker. De Hoogmoed en Arrogantie is er weer. De val is er al en zal verder worden doorgezet ala Vitesse.

KROTJE
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

@Kobie jacoba, Die arrogantie wat onterecht is bedoel jezelf mee, trouwens waarom maak je je altijd zo druk om wat bij Ajax gebeurt ? Doe niet zo nerveus man. Het is opvallend hoe bang jij voor een vooruitgang van Ajax bent. Hoe oud ben jij eigenlijk ?

Copa
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

Ajax beseft dat je toppers niet kan houden en ook niet kan kopen. Spelers willen zo snel mogelijk naar het buitenland. Dat houdt in dat je je spitsen snel kwijt zal raken. Dit zal moeten leiden tot een aanpassing van het beroemde Ajax systeem. Ajax moet door gaan met jonkies te kopen en die weer te verkopen aan het BUITENLAND. Voorkomen moet worden dat je spelers met potentie opleidt voor andere clubs in Nederland waarmee je moet concurreren of voor clubs die je op andere wijze dwars zitten

KROTJE
Link gekopieerd!
    31
    + 1
avatar

@Copa, deze zin van je reactie: "Voorkomen moet worden dat je spelers met potentie opleidt voor andere clubs in Nederland waarmee je moet concurreren of voor clubs die je op andere wijze dwars zitten" die is geweldig, ik geniet er van. Mooi !!!

Goku
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Leuk voor de toekomst, maar zie nog niets voor de korte termijn Nog 1 of 2 slechte seizoenen en je heb deze jongen ook niets meer te bieden. Of ziet de nieuwe trainer iets in het huidige spelersgroep wat wij niet zien

KROTJE
Link gekopieerd!
    29
    + 1
avatar

Alles in het leven kan of is een gok Goku, je nieuwe baan, je partner, je vakantiebestemming, de rente van je hypotheek, je pensioenopbouw, je leefstijl en nu dus Mokyo voor Ajax. Maar ze zijn zoals de buitenwacht wilt horen bij Ajax: achterlijk, maar zo achterlijk zijn ze bij Ajax ook weer niet. Er is in elk geval aandacht voor verjonging en verjonging is de trend nu: Jamal, Musiala, Williams, Cavaminga, Pedri, Foden, Zechiëls. Wij wachten het af.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Hahahahaha je moet komiek worden. Verjonging? Erikksen Weghorst Henderson en zo lopen er nog een hussie. En er komt nog bij van boven de 33.

KROTJE
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Eriksen en die anderen spelen jouw cluppie aan gort, Jacoba. Weer zo'n teken van angst, je laat je hoe meer kennen nu het nieuwe seizoen dichterbij komt.

Storm
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Wat je niet WIL zien. Want je bent ant-Ajax. Je probeert continu bij elk bericht over Ajax de boel onderuit te halen, te stellen dat het met spelers niets wordt terwijl je nul info hebt of spelers daadwerkelijk kent. Je weet nul komma nul over de eventuele plannen en ideeën van Ajax of Farioli of wie dan ook daar. Je zou bepaalde berichten het voordeel van de twijfel kunnen geven als je daadwerkelijk onbevooroordeelt reageert maar dat ben je juist wél. En ondertussen maar net doen alsof je fair commentaar levert. Je bent zo ongeloofwaardig als maar kan. Je bent het stiekeme evenbeeld van je vriendin Jacoba, verder niks. Jullie Ajaxfixatie is te zielig voor woorden.

dilima1966
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Het wordt tijd dat ze het eerste elftal nu maar is versterken

Storm
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Wat is de anti-Ajaxkliek weer gefocust op Ajax zeg. Mijn God je gaat haast denken dat Ajax alles is dat in hun trieste hoofdjes rondspookt. Het is echt een trigger voor ze.

Oud Fluks
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat jammer nou zeg want hij blijft bij Ajax , droom lekker verder

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen