AD-fotograaf krijgt schuld van VAR-controverse na goal Xavi Simons: ‘Door jou duurde de check zo lang’

22 juni 2024, 20:01
Foto: © Imago

Algemeen Dagblad-fotograaf Pim Ras was vrijdagavond verantwoordelijk voor de minutenlange vertraging na het afgekeurde doelpunt van Xavi Simons tijdens NederlandFrankrijk. Door Ras was een kastje dat het signaal vanuit het stadion naar het VAR-centrum verstuurd op de grond gevallen.

De fotograaf was precies gaan zitten langs het kastje achter het doel. In de zoektocht naar een mooi standpunt raakte Ras dat kastje per ongeluk aan, waardoor deze op de grond terechtkwam. “Dat viel toen van de boarding af’’, vertelt hij. “Vervolgens kwam die man van de UEFA het er weer opplakken. Het kastje is daarna nog twee keer gevallen”, gaat Ras verder.

Artikel gaat verder onder video

“Ik probeerde het er zelf op te plakken, maar dat ging niet zo makkelijk, want het was bevestigd met een soort klittenband. Op het moment dat Simons die goal maakte, lag het kastje op de grond”, zegt de fotograaf van het AD. “Kort daarna kwam die medewerker van de UEFA naar me toe om te zeggen dat ik verantwoordelijk was voor het feit dat het zo lang had geduurd om die situatie te beoordelen.”

Het doelpunt van Simons werd uiteindelijk afgekeurd, omdat Denzel Dumfries hinderlijk buitenspel stond op het moment van schieten. De rechtsback van Nederland belemmerde doelman Mike Maignan daardoor, oordeelde de arbitrage.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ideale Oranje zonder één speler met Ajax-dna: ‘Toen is het begonnen’

Nooit in de moderne geschiedenis van Oranje was Ajax zo extreem ondervertegenwoordigd als nu in Duitsland.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

boyke
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Typisch UEFA altijd de schuld bij andere leggen en nooit kijken naar eigen onbenullige maatregelen. Een kasje met klittenband vast zetten en dat in deze tijd van Technologie. Waar praten we over stelletje onbenullen. Geef gewoon toe dat zowel de scheidsrechter/ grensrechters als de VAR fout zaten en er eens duidelijke regeltjes moeten komen. Niemand snapt er nog iets van dat het steeds maar veranderd wordt. Als zo'n kastje de communicatie moet vormen met de VAR en op de boarding wordt vastgemaakt dan is dat puur onkunde en ondeskundigheid. en dat noemt men dan een organisatie eerste klas. Ga kikkeren EUFA dat is beter dan zo'n kastje te plaatsen op een plek wat al om moeilijkheden vraagt. Wat is de volgende fase om iemand de schuld te geven als iets te lang duurt. Slaappillen misschien????

BartVanderVeen24
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Precies, de UEFA heeft dit EK in alles geen grip op. Dat zagen we vanavond ook weer tijdens de wedstrijd Portugal-Turkije dat er vaak supporters op het kwamen. Toen vroeg ik mij af hoe dat mogelijk was want er stonden veel stewards. Ik zou als organisatie kapot schamen. Maar die bobo's vinden zelfreflectie moeilijk en steken hun hand nooit in eigen boezem en ze geven niks om de veiligheid. Zoveel mogelijk geld verdienen vinden ze het belangrijkste. Dat zagen we ook bij de EBU afgelopen Songfestival in Malmö

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen