Xavi toont ondanks ontslag clubliefde en levert armlastig Barcelona miljoenenbesparing op

28 mei 2024, 11:44
Foto: © Imago

Xavi Hernández ziet af van het salaris dat FC Barcelona hem verschuldigd is over het laatste jaar van zijn contract. De hoofdtrainer kreeg vorige week te horen dat hij volgend seizoen tóch niet op de bank van 'zijn' club zal zitten, maar toont zijn liefde voor de club door de financieel geplaagde Catalanen een besparing van vele miljoenen te gunnen.

In januari kondigde de oud-middenvelder, na een nederlaag tegen Villarreal, aan dat hij zijn tot medio 2025 doorlopende contract bij Barcelona niet zou gaan uitdienen. In april kwam hij daar, mede op verzoek van voorzitter Joan Laporta en sportief directeur Deco, tot veler verrassing echter op terug. De uitlatingen die Xavi vervolgens deed na het LaLiga-duel met Almería schoten vervolgens dusdanig in het verkeerde keelgat bij Laporta, dat duidelijk werd dat de trainer afgelopen zondag tegen Sevilla (1-2 winst) voor het laatst als eindverantwoordelijke op de bank zat.

Artikel gaat verder onder video

Hoewel de vermoedelijke opvolger van Xavi - de Duitser Hansi Flick - volgens Spaanse media dinsdag in Barcelona zal arriveren om zijn aanstelling met de clubleiding te bespreken, moet de Barcelona-top nog met Xavi tot een ontbinding van zijn verbintenis zien te komen. De krant AS becijfert dat de vertrekkende trainer contractueel recht zou hebben op een betaling van zo'n twaalf miljoen euro. Op voorwaarde dat zijn achtkoppige technische staf - die ook moet vertrekken - wél hun salaris uitbetaald krijgt (volgens Football España rond de drie miljoen euro), zou Xavi daar echter vanaf willen zien. "Hij weet dat de club zich dat kan veroorloven, ze zouden moeten krijgen waar ze recht op hebben tenzij Laporta ingrijpt", leest het.

Onder de acht stafleden die in het kielzog van Xavi hun biezen moeten pakken bevinden zich onder meer zijn assistent (en broer) Oscar Hernández, fitnesscoach Ivan Torres en scouts David Prats, Sergio García en Toni Lobo. Mits Barcelona en Flick tot overeenstemming komen, zou de Duitser met keeperstrainer Toni Tapalovic en Marcus Sorg twee eigen assistenten mee willen nemen. De 43-jarige Tapalovic werkte tot anderhalf jaar geleden jarenlang bij Bayern München, terwijl Flick de 58-jarige Sorg nog kent uit zijn tijd als bondscoach bij de Duitse nationale ploeg. Daar fungeerde de coach vanaf 2016 als assistent van Joachim Löw en diens opvolger Flick, maar moest het veld ruimen toen laatstgenoemde in september vorig jaar op straat werd gezet.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+
Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl

  • Ticketshop

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen